Mina bästa resetips med bebis

Nu är jag knappast en expert (en riktig amatör really) på detta med resor med småbarn, jag har bara en liten att se efter och jag har oftast alltid Macke till hands när vi är ute och far. Men jag tänkte dela med mig av lite tips och råd som jag själv skulle behövt innan jag åkte iväg med Ludwig första gången. Man lär sig själv av tidigare erfarnheter, men även missar. Förhoppningsvis kanske någon annan kan ha nytta av detta med.

Sammanfattningsvis kan jag säga att vi har lärt oss att bekvämlighet går före budget. Med småbarn är det inte värt att spara några hundralappar på att ta det billigaste färdmedlet eller hotellet.

Låt småbarnet bestämma färdmedel. Alla barn är nog olika men jag kan säga att det har varit en fördel för oss när vi valt tåg eller flyg att resa med då Ludwig trivs mycket bättre där än att sitta still i en bilstol. Flygresor har nästan alltid verkat sövande på honom och på tåg behöver han inte sitta still. Ska man åka längre sträckor så tänk över vad som passar bebis bäst.

När vi har packat babysaker så har vi tänkt hellre för mycket än för lite. Något man kanske inte kan tänka likadant över när det kommer till en själv. Men oj vad vi tog nytta av bärselen i London. Vi använde knappt resevagnen alls mer än till och från flygplatsen. Med ergobabyn kunde vi (läs Macke) gå flera mil utan att få ont i ryggen, och solskyddet knäppte vi på för att skydda lilleman från avgaser och höga ljud.

Ta med gott om mat varje gång man går ut. Man kan aldrig ha med sig för mycket, och på vissa ställen kan det vara svårt att hitta bra barnmat.

Tänk på att alla restauranger och hotell inte är barnvänliga. Vi hade turen att få ett jättejättebra hotell i London. Stort rum (ovanligt i England) och supertrevlig personal som fixade vattenkokare och spjälsäng ifall vi behövde.

Något som vi inte hade klarat oss utan är som sagt bärsele. Det och/eller en smidig resevagn/sulky tycker jag känns mycket smidigare än att kånka med sig sin vanliga vagn om den är av modell större. Kanske kan man låna en kompis eller släktings om man inte har något av dessa själv?

  • 111 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229