Ludwig 11 månader

Just det, Ludwig är ju hela 11 månader nu. Han ska alltså fylla ett år om en månad eheehhe. Ludwig är ju vår bebis! Han är ingen ettåring, han kom precis till oss. Usch, nu får jag ångest på riktigt, hoppas att det är som folk säger att det är första året som går fortast. Men det är ändå fantastiskt att se honom utvecklas, detta är verkligen världens bästa resa och jag har världens bästa medresenärer vid min sida. Vår lilla superstjärna börjar bli stor på riktigt.

Utvecklingsupdate: Ludwig har kunnat vinka ett tag men först nu har han förstått att det hör ihop med när folk kommer och går. När någon kommer genom dörren (om det så bara är någon av oss som varit ute med hunden) så vänder han sig och vinkar. Säger någon hej eller hejdå så vinkar han. Så fort någon tar på sig en jacka så vinkar han till och med, söte. Han har även som jag tidigare nämnt börjat säga mamma igen, men han väljer sina tillfällen. Blir så glad när Macke filmar när han säger mamma och skickar när jag är på praktiken. "Hej" är även ett nytt ord, men än så länge säger han det bara till Macke, när han vaknat eller varit borta haha. Han står längre och längre stunder utan stöd och har även börjat ställa sig och sätta sig ner genom att huka utan stöd. Jag får nog påstå att han sover bättre nu. Han vaknar fortfarande en gång i timmen ungefär, men det var länge sen han hade en lång vakentid under natten. Han är alltså oftast rätt lättsövd; nappen, buffande eller vaggande funkar susen numera. Dessutom hjälper Macke till mer än någonsin så jag är mer utvilad än på länge, så skönt!
Ludwig kör på med gåstolen och han kan lyfta över den över trösklarna numera. Han äter som en bjässe fortfarande, men vi har minskat hans magmedicin och än så länge har det funkat bra. Igårkväll fick han ett bakslag med magknip men vi hoppas det var en engångsförteelse, det gick över ovanligt snabbt.

  • 137 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229