Livshjul

Har någon gjort ett sånt här livshjul? Jag och Macke knåpade ihop varsitt idag, som start på 2017. Vi fyllde i alla tårtbitar olika mycket beroende på vad som är viktigt för oss. Sen gick vi igenom alltihop och diskuterade hur vi kunde lägga upp vardagen med fokus på de olika bitarna. De såg väldigt lika ut för oss båda, Macke hade dock högre fokus på hälsa medans jag hade högre fokus på personlig utveckling. Jag ska ha som mål att äntligen (inte en dag försent) bli klar med körkortet under 2017, det är det jag tänkt ängna mig åt som personlig utveckling. Macke vill bibehålla sin nya kost och träning och har tänkt springa 4 gånger i veckan plus fotbollsträningar och matcher. Samt att jag behöver ut och övningdköra med honom ett par gånger i veckan, så därför är det jättebra för oss att pussla ihop våra mål i vår nu fullspäckade vardag.

Vår tårtbit med kärlek var faktiskt inte så stor som man skulle tycka, men det är för att vår relation för en gång skull flyter på så himla bra. Båda kände att det inte behövs så mycket arbete på den fronten. Vi hade som mål 2016 att unna oss barnvakt en gång varannan månad för att få lite tid för oss själva, en middag, fika eller bara en film. Oftast höll vi det, men ibland gick det längre emellan. När Ludwig blev ett år tänkte vi att han kan ha barnvakt lite oftare, kanske en gång varje månad. Vi kanske inte kan gå ut och äta varje gång, men kanske en gemensam shoppingrunda på Maxi skulle räcka som dejt det med. Nu på sistone har Mackes mamma fått vara barnvakt när vi inte fått ihop det med min praktik och Mackes ärenden, men nu när jag snart har ett riktigt jobbschema hoppas jag att vi får bukt med vår vardag igen.

Ekonomibiten var vår största. Det kommer bli ett kämpigt år pengamässigt om vi ska kunna ha hemma Ludwig tills hösten, och dessutom spara till ev. lagfart, pantbrev och bygglov. Hehe, ja vi får se hur vi får ihop det, men vi har satt upp en rätt fin budget så detta kirrar vi nog!

Jättenyttig grej att göra tillsammas i hushållet, man får mer förståelse över den andres mål så man kan peppa varann på vägen. Dessutom är det skönt att få ihop allt när man har barn att tänka på med, detta rekommenderas starkt!

  • 217 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Marinmuseum, marknad och familjelunch

Lite bilder från idag, det har varit familjemys på hög nivå! Efter en sen men ack så härlig lunch med familjen Eliasson/Andersson så låg vi utslagna på soffan och körde igenom några avsnitt "Orange is the new black". Jag och Ludwig däckade i fåtöljen. Nu har vi precis ätit en sån där härlig helgmiddag; friterade pommes med fläskfilé. Det var faktiskt några veckor sen vi drog fram fritösen så nu var det ändå okej att vara lat och skippa matlagningen. Macke stack precis till Stars för att träffa några kompisar, idag är det hans tur. Så ikväll myser jag och Ludde själva. Jag ska dock försöka ha honom i säng vid 21 då vi haft full rulle hela dagen. Vi får väl se hur det blir med den saken.

  • 169 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer