Lillemans framgångar

Det händer så mycket i vår lilla sons liv just nu. Mitt och Mackes också faktiskt, det är ju vi som får springa på föräldramöten ang. Ludwigs pågående flytt till stora avdelningen på förskolan. Japp, helt sjukt! Ludde ska flytta från Falken till Gladan bland dom STORA barnen. Han som inte gått på förskolan ett år ens, nu ska han gå bland de stora kidsen som ska börja 6-årsskola snart. Min lilla bebis är inte så liten längre...

Så ja, han har verkligen börjat bli en stor kille på sista tiden. Otroligt vad långa meningar han formar, nu är det bara nappen som ska ut så man hör lite bättre. Läggningarna går därför bra just nu för att man kan förvarna honom i god tid att snart är det dags för sängen. Han har fått beröm för sin stora empati, hur han delar med sig, tröstar och tar åt sig när han gjort fel. Han är väldigt lätt att ha att göra med på det sättet, när man förklarar för honom varför han inte får göra så så märker man att han faktiskt förstår. Ibland blir han ju butter; sänker ner huvudet mot marken och traskar iväg med bestämda steg bort ifrån en. Men nästan aldrig skrik eller gråt när vi ber han sluta.

Och bäst av allt, Ludwigs pott-träning har äntligen gett utdelning! Eller ja, vi har i princip inte tränat någonting utan bara tagit fram pottan och försökt vänja honom vid den för det, ska gudarna veta, har inte varit det lättaste. På 10 månader har han velat sitta på den ett tiotal gånger på sin höjd. Och vår fasa har varit att få han att koppla den till något negativt så vi har låtit det vara så. Vi har tänkt läsa på lite ang. det här med pott-träning men alltid skjutit upp det och bara velat ta det i hans takt. Denna vecka har Ludwig velat och fått följa med mig in på toa och varit väldigt intresserad av det här med kissandet och spolandet, haha. Så nu har det väl lossnat för han också.

"Mamma och Ludde gå på toa!", säger han hela tiden. Så japp, det är den festligaste tillställningen här hemma nu, spring till toan titt som tätt. Stolta som tuppar är vi alla tre, det är så fint att se Ludwig så nöjd över något han klarar HELT själv. Så nu går han nästan bara på pottan här hemma, men inte mycket på fsk (tror pågående flytten gör att han är försiktigare bland de stora barnen). Dock så tycker han det är obehagligt att göra nummer två på pottan, det händer men nu fokuserar vi på kisseriet och det går grymt!

  • 94 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229