Inlagd en natt

Efter ett dygn inlagd på förlossningen så är jag så tacksam att vara hemma med familjen igen. I torsdags började jag få ont högt uppe i magen, typ som magkatarr så jag tog en Omeprazol men tyvärr så eskalerade det bara. Allt krampande i magen gjorde att sammandragningarna tilltog och när jag ringde FL så trodde de inte riktigt på hur täta dom var. Men CTGn visade såklart på att jag hade rätt, mätte i ca 20 min och fick 7-8 st uppmätta på den tiden. Men såklart hade det inte hänt NÅGOT med min tapp (vilket jag visserligen är glad för, vill inte ha en prematuris) men läkaren ville ändå att jag skulle bli inlagd då mina sammandragningar var så pass täta. Usch, det var tufft att vara ifrån sin familj men jag var lite upptagen med magsmärtan, till kvällen så hade smärtan vandrat ner på höger sida, typ nästan neråt höften. Det var skönt att se att bebis mådde bra i alla fall.

Dagen efter (igår) så hade min CRP/sänka stigit så läkaren ville först hålla kvar mig ytterligare ett dygn. Då bröt jag ihop och bönade om att få komma hem, jag kände inte alls för att stanna en natt till om nu bebis mådde bra. Så efter flera timmars väntande på ett till utlåtande från en annan läkare fick jag ÄNTLIGEN åka hem för att sedan komma tillbaka lördagmorgon för nya prover. Så himla lycklig jag blev av att komma hem igår! Det var Ludwigs sista dag på förskolan på en månad (minst) så hade ju varit typiskt om han skulle behöva sova borta sin första dag på sommarlovet. Macke var på svensexa igår och även om Ludwigs farmor så gärna ställer upp så kändes det fantastiskt att fira in sommarlovet med fredagsmys tillsammans med Ludde. Vi hann även med middag på Toscana med Ann för att sedan åka hem och kolla Lejonkungen och käka varsin glass. Livet på en pinne!

Idag mår jag bättre i magen äntligen, fortfarande ont när jag rör mig men är så skönt att det verkar gå i rätt riktning nu. Jag har ingen aning om vad som kan ha varit fel men läkaren trodde att bebis hade legat i säte (så sjukt när det är detta jag trott hela tiden, är helt säker på att den vände sig ett varv för några veckor sen) för att sedan ha lagt sig typ rätt nu, och att det kan visa sig i såna här smärtor särskilt när man var smal tydligen. Bebis låg med huvudet neråt nu i alla fall men fortfarande snett, ena foten låg precis där jag hade som ondast där neråt höften. Så bebis låg som att den höll på att göra en kullerbytta och i halv spagat typ haha. Ofta brukar denna omöblering sätta igång livmodern lite med förvärkar så därför ville dom väl se så det inte kom igång. Men det verkar det ju inte alls ha gjort, bara mina vanliga mesiga sammandragningar som inte gör så mycket.

Så nu hoppas jag smärtorna går över helt så jag kan spendera denna dagen med att göra roliga grejer. Jag vill åka till Tosia med Ludwig och hade hoppats på att komma iväg till skogen eller något, vi får se om kroppen och värdet tillåter detta. I veckan var vi ute i Rödeby och plockade maaassa blåbär så hade gärna velat åka ut igen. Macke tar såklart en välbehövlig sovmorgon idag så jag och Ludde ska strax ut i regnet och gå ut med hunden.. Usch, skjutit upp det länge nog nu så bara till att bita i det sura äpplet. Men hellre regn nu och att det klarnar upp framåt dagen!

  • 177 visningar

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
Skönt att höra/läsa att du mår bättre nu ❤️nouw.com/theoakleaves
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229