Inför förskolestart

Här är Ludwigs ytterplagg som vi tänkt ska bli förskolekläder. Sen har han väldigt mycket fler jackor men det kan vara skönt att ha dubbla uppsättningar av vissa. Jag tyckte det var en djungel först med alla dessa olika täckbyxor och förstod inte varför man inte bara kunde ha samma. Och det går säkert, men nu när jag förstått vad de alla fyller för olika funktioner så är det omöjligt att välja bort någon.

Fleecekläder

Kan man ens ha för mycket fleece? Perfekt att varva med ofodrade skalkläder eller att ha som de är i vagnen på en inte för fuktig höstpromenad med vagnen. Eller under en dunväst? Fleeceoverallen från Mini Rodini är jag särskilt förtjust i, ett välanvänt plagg som jag precis klickat hem i nästa storlek, denna gången i gult. Idag köpte vi även hem en tunnare fleece från Polarn. o Pyret, blir perfekt på sensommaren innan den lite tjockare GAP-fleecehoodien kommer till användning en sista gång.

Regnkläder

Hederliga galjonkläder är också ett måste nu när barnen kan gå. Regnjackan som vi ärvt från Saras Benji får dock bara med hänga en sista årstid, för denna är nog det enda ytterplagget som är kvar i stl 80. Efter hösten får vi kika på en stl 92. Med ytterplagg så brukar jag faktiskt hoppa över en stl ibland, då jag inte tycker det gör så mycket att dom sitter stort i början (och det blir galet dyrt med alla sorters kläder).

Skalkläder (fodrade)

Täckjacka från GAP och byxor från Polarn o. pyret är Ludwigs tjockare skalkläder. GAP-jackan har, som många andra smarta skaljackor, avtagbart fleecefoder. Egentligen hade man nog klarat sig i vår milda kuststad med denna vinterklädsel, men då vi oftast åker på skidsemester så tycker vi det är skönt att ha en vinteroverall också. När det väl är kallt så slipper man ta på lika många lager som med dessa, även om jag tycker skal är bäst!

Skalkläder (ofodrade)

Mina absoluta favoriter. En mörkblå picojacka tillsammans med ett par hippo-täckbyxor, båda från Mini Rodini. Ett par riktiga guldplagg, går att kombinera med både fleece under, och som de är. Love love love them!

Vinteroverall

Då vi åker till fjällen varje vinter så tycker jag lillen behöver en ordentligt fodrad overall också. Denna svarta från Mini Rodini i 80/86 användes förra vintern men var på gränsen till för stor. Så jag hoppas verkligen vi kan ha den denna vintern med, i värsta fall kika på en ny till vårkanten.

  • 251 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229