Hur vi kom på namnet Ludwig

#denstorabloggutmaningen @bolmgren @namnoribebisen


Vi visste inte alls att det var en liten Ludwig vi väntade när han låg i magen. Även om vi hade vetat om kön innan han föddes så hade vi nog inte bestämt oss för Ludwig heller. Både jag och Macke var överens om att inte bestämma ett namn innan vi träffat filuren där inne, det kanske inte alls såg ut som en "x" när hen kom ut. Och så va det nog i vårt fall.


Vi hade en handfull namn per kön som våra favoriter. Macke hade mer förslag till tjejnamn och jag hade mer killnamn på lager. Nu kommer jag faktiskt inte ihåg alla men jag vet att om det skulle bli en tjej hade vi dessa i topplistan: Lily, Ellinore och Elsa. Favoriterna bland killnamn var Theodore och Charlie. En hel del fler om ni frågar mig, men de flesta killnamnen blev ratade av Macke. Jag vet faktiskt inte när vi kom på Ludwig som förslag. Jag vet att jag fäste mig vid namnet Lukas men som vanligt så vråldissade Macke detta. Sen tror jag Ludwig kom på tal i samband med detta, men glömdes bort lite grann.


När vår bebis väl kom ut och låg där nere vid fötterna så blev vi båda så chockade. Jag tror vi båda förväntade oss en liten Elsa, men nu då? EN POJK? Vi hoppades båda på en son faktiskt så vi blev självklart superglada. Men det såg varken ut som en Theodore eller Charlie. Jag blev hur lycklig som helst när Macke sa att han tyckte det såg ut som en Ludwig innan vi ens klippt navelsträngen i princip. Jag tänkte "YEES! Han läste mina tankar!".


Och så var det med det. Nu tänker jag dock att om nästa unge blir en flicka, så hade jag verkligen hoppats att det är en liten Lily som kommer ut. För det hade varit så fint med en Ludwig och en Lily tycker jag. Men vi får väl se, jag har verkligen inget emot en till pojk om det blir aktuellt med syskon i framtiden. Men då väntar nog samma namnfunderingar...

  • 115 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Han ser verkligen ut som en Ludde! 😊
nouw.com/bolmgren
marcusdotter
marcusdotter,
Haha åh det tyckte vi med 😍
nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229