Hur jag träffade Macke

#denstorabloggutmaningen @namnoribebisen @bolmgren

Åh va jag blir rörd när jag läser folks berättelser, nästan så jag knappt vågar skriva ner min haha.. Otroligt töntig och typisk tonårshistoria men här är den nakna sanningen. Om du läser det här Macke så vet jag att du fick ångest bara av rubriken och tänkte "åh nej, inte denna historian igen.."


Jag och Macke har nog flera historier om hur vi träffades första gången, då det tog många år innan vi fick upp ögonen för varann. Första gången vi någonsin träffades var sommaren 2005 på en barnkoloni ute på Säljö. Vi bodde i samma barack men jag tyckte han och hans kompis Wictor var riktigt stökiga killar, så jag höll mig mest undan. Efter den sommaren började jag högstadiet där han gick i klassen över mig och jag tyckte han var lika jobbig där. Alltså sådär onödigt dryg och jag tänkte mest; "va är ditt jäkla problem?". Jag var helt ovetandes om att det året hade Macke förlorat sin pappa i cancer.

Åren gick, Macke började gymnasiet här i stan och jag flyttade till Ingelstad på internatskola. Det var först när studenten började närma sig som jag började dra mig ut på krogen nere i Karlskrona igen. Macke P var då mer eller mindre stammis bland barerna. Vi hamnade på samma hemmafest när jag var nykter och Macke vrålfull, och vi kom ihåg varann sen äldre dagar och började prata lite. Jag gav han en chans då jag alltid tyckt han såg bra ut, och det är något charmigt med hans kaxiga fylleförtroende. Men nä, fy va dryg han blev sen. Vi pratade inte på ett par månader.

Sommaren 2011 så hamnade han på flera av mina hemmafester och alkohol plus en snygg Macke slutade alltid på samma sätt. Det tog lång tid innan vi ens pratade i nyktert tillstånd. Jag får väl erkänna att detta bara kändes som en ren och skär fyllegrej, men efter ett tag började han öppna upp sig. Han låg och spelade känslosam musik för mig och pratade om sitt liv, däribland sin pappa. En kväll när han kom in på sin förlorade pappa så spelade han låten "Daddy's gone" med Glasvegas och tårarna rann från hans kind. Hade jag inte känt Macke så bra nu i efterhand så hade jag trott detta var världens akt, men hursomhelst så var jag hooked. Jag hade fallit som en fura.

Men det var bara efter utekvällarna som jag lyckades nå den här riktiga Macke, på dagarna blev jag vråldissad. Jag försökte med mina egna spel, jag försökte spela svår och jag försökte med tjat men jag dög inte för honom tänkte jag, så jag gav upp till slut. Men den 18e oktober kom Macke hem till mig helt unannounced tidigt på kvällen. Jag blev riktigt förvånad då jag hade bett han dra åt pipsvängen dagen innan och plus att det var så tidigt, han brukade ju ramla in runt 03 i vanliga fall. "Jaha, hej?" tror jag att jag sa, och Macke satte sig ner på sängkanten. Han var tyst ett tag och sen förklarade han att han visste om hur dålig han varit på att svara, men att han var rädd för att komma för nära inpå då han började få känslor för mig. Han hade inte haft ett förhållande på 3 år och jag tror det förstörde honom lite. Plus att jag nu i efterhand fått veta att denna kväll hade Macke pratat med sin bästa kompis Wictor om hur han skulle göra med sina känslor, fly eller satsa. Hade jag inte fått den där godkänd-stämpeln av Wictor (som till och med skjutsade Macke hem till mig) så hade jag kanske inte suttit här idag. Jag hade kanske inte fått höra Macke yttra de där fantastiska orden som jag aldrig glömmer; "jag har blivit kär i dig".

Cause when you've find your love, then you've found your belief

  • Kärleken
  • 144 visningar

Gillar

Kommentarer

sofieemmaingrid
sofieemmaingrid,
Haha då måste vi setts för jag bodde i samma barack som Macke och Wictor på säljö samma år 😮 nouw.com/sofieemmaingrid
marcusdotter
marcusdotter,
Hahah nä sluta!? Va coolt 😂😍 dock åkte dom dit året efter också, och då va aldrig jag där 🙈nouw.com/marcusdotter
sofieemmaingrid
sofieemmaingrid,
Jag var där både 05 och 06 men kommer inte ihåg dig 😮 men Macke och Wictor minns man ju, dom höll sig ju inte direkt i skymundan 😅😏nouw.com/sofieemmaingrid
marcusdotter
marcusdotter,
Haha nä vi va väl båda lite mer diskreta av oss än de pojkarna, inte så svårt visserligen 😅😏nouw.com/marcusdotter
Sandrajenny
Sandrajenny,
Åh alltså jag älskar er historia! Hejja Wictor! Blir stolt över honom 😂😍😍 nouw.com/sandrajenny
marcusdotter
marcusdotter,
Men VERKLIGEN! Är han evigt tacksam, tänk om han skulle va ego och prata kvar Macke i singellivet, men så gav han bort honom till mig YÄÄÄÄÄY 😍😍😍 Wictor är bäst, ingen protest 👍nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229