Hur har mitt förhållande påverkats med bebis?

Självklart kan man nog se till att inkludera sin bebis i utekvällar och Netflix-maraton om man nu vill, men jag är faktiskt väldigt nöjd att vi lägger tid på att umgås som en familj och hittar nya vardagsaktiviteter. Så förhållandemässigt tror jag bara vi fått det bättre. Jag listar lite förändringar som skett, bra som dåliga.

Mer kvalitetstid: När man har en liten bebis som blir uttråkad och vill upptäcka världen så blir det verkligen mer kvalitetstid för oss som familj. Innan barn kunde vi ligga hemma en hel dag och se på film men det funkar ju liksom inte nu. Ska man ta en öl någon gång så har man i bakhuvudet att man inte kan dricka så man blir bakis, varken jag eller Macke har samvete till det. Det är klart att vi slappar och ser på film ibland, men kanske högst en i veckan och jag är faktiskt jätteglad att vi hittar på mer givande stunder med varann för vi har nog slösat bort alldeles för mycket tid framför tvn i vårt tidigare förhållande.

Mindre egentid: Vi har faktiskt inte alls blivit så negativt påverkade av detta som jag var rädd för. Tänk så länge det bara varit han och jag, det är ju faktiskt nu vi vill börja umgås som familj. Vi försöker ha någon liten stund varannan månad på egen hand och det har räckt gott och väl. Det känns faktiskt oförskämt mycket och vara borta någon timme eller två så ofta men det har funkat galant när Mackes mamma bor på samma gata som oss.

Sömnbrist: Detta är såklart något som påverkar vardagen, men inte i den utsträckningen jag trodde. Jag och Macke satt i helgen och skojade om att våra stubiner hade kortats ner på sista tiden. Och det stämmer. Jag tror att detta är till stor del av att Ludwig vaknar alltifrån 3 uppemot 10 ggr per natt. Ffa jag blir trött och lättirriterad, och därför vill jag sällan väcka Macke ifall det råkar riktas mot honom. Men jag tycker det går otroligt bra ändå. Macke vill verkligen hjälpa till mer och försöker desperat avlasta mig genom att sitta uppe på nätterna då han inte vaknar lika lätt av Ludwig, be mig sova borta en natt eller att jag ska använda öronproppar. Han stöttar och är hjälpsam och det försöker jag påminna mig om när jag känner mig trött, så att det inte går ut på honom.  Så på sista tiden så känner jag att detta nästan stärkt oss. Vi blir stolta över varann istället och ger oss en klapp på axeln när vi tar oss igenom långa nätter.

Intensivare känslor: Ja, nu sitter verkligen hjärtat på utsidan. Mitt humör speglar sig mycket av hur Ludwig mår, och det kan tyvärr gå ut över Macke. Har Ludwig en dag med magknip så blir jag väldigt nere och kan stressa upp mig när jag hör han skrika av smärta. Och Macke försöker bara hjälpa till, men jag kan känna att det kryper i kroppen och jag tar inte hänsyn till någon annan när jag hör Ludwig ha ont. Som tur är så är dessa dagar myyyycket färre nu för tiden, max en gång i veckan har vi magproblem och det tär inte på psyket lika mycket när det bara sker vid enstaka tillfällen. Därför blir man så himla lycklig som familj när man går mot bättre tider, och kärleken till Macke känns verkligen starkare än någonsin. Det gör nästan ont när jag tänker på vad jag hade gjort utan han i mitt liv. Aldrig vill jag förlora honom.

  • 125 visningar

Gillar

Kommentarer

Markus
Markus,
Vi är ett fantastiskt team och har det bäst tillsammans <3

🎵Tillsammans kan vi gå mot rött💏🎵
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229