Hund vs bebis

Inatt ska jag vara rätt tacksam! Ludwig sov mellan 21-01:15 utan uppvak. Drygt fyra timmar i ett streck har han inte sovit på nästan 7 veckor så det tackar jag för. Sen fick jag mata och försöka natta han tre gånger innan jag lyckades söva honom igen så jag kom inte i säng igen förren vid 03. Och så upp vid 05 (fick visserligen dra mig till halv sex idag) som vanligt. Så 4 + 2 timmar är väl typ vad vanliga döda får? Ja, dom här nätterna köper jag!

Idag hade jag mer än gärna velat hitta på något i det fina vädret men jag har massa fix inför möhippan att göra. Så jag ska hinna med det jag kan medans Ludwig sover. Gud va jag är taggad och nojjig på samma gång! Är så orolig över att lämna Ludwig, även om han är i goda händer hos Macke. Samtidigt ska det bli så kul att komma iväg på detta! Jag är lite nojjig över alkoholen dock. Jag kommer vara tråkig och bara ta något glas för jag klarar inte av att komma hem till Ludwig berusad. Och ta hand om honom bakfull? Nej fy. Men samtidigt vill man ju passa på när man är borta och inte vara den tråkiga nyktra på möhippan. Men jag får smutta på ett glas lääänge och sen kanske få i mig ett till lite senare. We'll see. Jag håller tummarna för ett fint väder och att den blivande bruden får en toppendag!

Dagens supercrew! Alltså jag tycker Zelda fortfarande växer, särskilt över bröstpartiet. Det blir nog hon som kommer välta omkull Ludwig i framtiden och inte tvärtom. Om några månader fyller hon 2 år men det känns verkligen som att vi nyss tog hem henne. Jag tycker tiden med Ludwig har gått fort men hundtiden har nästan gått ännu fortare. Dom här storbyltade vovvarna blir sällan äldre än 10 år så hennes tid är desto mer värdefull, lilla gumman. Jag var på uppriktigt orolig över Zelda och bebis innan Ludwig kom. Hur hon skulle reagera och bete sig, hur promenaderna skulle bli med vagnen och muskelpaketet som för övrigt är väldigt lättskrämd. Och i början var promenaderna hemska, men det var inte Zeldas fel. Ludwig avskydde liggvagnen så det blev bara stress och skrik på 75% av alla promenaderna. Men det har gått så himla bra sen vi bytte till sittdel, verkligen Hallelujah. Och annars är Zelda jättesnäll mot Ludwig och vill helst slicka rent honom hela tiden. Den enda förändringen hos Zelda är att hon blivit mer vaktig. Hon har knappt aldrig skällt innan men nu ska hon ge ifrån sig ett mörkt grymtande varje gång det kommer någon på besök. Men Ludwig bryr sig inte det minsta. Det är bara när vi är hos mina föräldrar och Zeldas grymtande varvas med Kiaras (vår pudelblandning) gälla skall som han kan bli rädd. Men som sagt har det funkat jättebra än så länge! Vi är noga med att inte trycka på Ludwig på Zelda så att hon ska bli rädd för honom, utan hon får komma och lägga sig bredvid honom på eget initiativ.

  • 160 visningar
  • Nära Trossö, Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229