Högsta betyg och eldsjälar

Nu är jag i princip halvvägs igenom min praktikperiod, det känns galet gött. Jag märkte även att mitt examensarbete fick högsta betyg idag, tjohooo! Det finns nu publicerat på Diva bland andra framläggningar i farmaci vilket känns sjukt kul.

Ja, mycket känns helbra med denna karriärmässiga framtid. Jag har dock märkt hur man påverkas av att se folks receptlistor. Tänk det liksom.. Att man hälsar glatt på en ny person, och i nästa sekund knappar man in några siffror på datan och får upp en rad med läkemedel på skärmen. Jag vet inte om detta går över med tiden, men jag skapar mig alltid en uppfattning om personen som står framför mig helt utifrån dennes recept. Dåligt, jag vet, men det börjar bli lättare och lättare att ställa sina egna diagnoser utifrån en persons recept. Det är enkelt att identifiera personer som lider av alltifrån bipolär sjukdom eller klamydiainfektion, till någon som nyligen drabbats av en hjärtinfarkt. Jag försöker såklart inte få detta att påverka mitt beteende mot kunden, men ibland är det svårt. Exempelvis så har jag svårt att förhålla mig på samma sätt till en kund som nästan dagligen kommer in här (till synes alkoholpåverkad de flesta gångerna) och frågar om hen kan hämta ut sina itererade morfintabletter, som jag gör till en återkommande kund som alltid har ett leende när hen hämtar ut sina komplementsinjektioner till cellgiftsbehandling tillsammans med en rad andra läkemedel. Den senare kunden är verkligen en inspirationskälla, jag hinner inte titta så noga på alla läkemedel men jag är helt övertygad om att denne person har en tuff och smärtsam vardag. Fastän denne är rätt ung så behöver hen rullator för att ta sig fram, troligtvis p.g.a. smärtan. Men ändå är hen ändå så himla glad och trevlig. Man blir liksom själv så glad och tacksam över att man har hälsan i behåll, och kommer på att man inte har mycket att klaga över. Finns många såna här kroniska kunder och de sprider sån feel good-känsla med sitt glada bemötande. Eloge till dom som gör min dag toppen!


  • 137 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
🌸 Skänk pengar till musikhjälpen! Vi har nu startat en insamling för oss bloggare - "the blog family" 🌸nouw.com/bolmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229