Hello november

Oops, där försvann en hel månad.. Vardagen har gått lite upp och ner så har knappt varit en lugn stund. Först så hade Ludwig en trotsig period som nu har gått över helt, men man märker att han är lite känsligare och uppfattar mer än vad man tror. Är ju säkert omställningen med syskon som har spelat roll i hans utveckling också, inte så konstigt kanske. Han är otroligt fin mot Lilly och har inte sagt ett ont ord om henne, så jag är bara glad om han hellre ville ta ut det på mig och Macke. Jag försöker mitt bästa att överösa Ludde med kärlek och uppmärksamhet men när man är själv med båda barnen är det inte det alltid det lättaste. En vecka var Ludwig febrig och fick en ny omgång svinkoppor också vilket gjorde att han fått vara hemma med mig och Lilly ett par dagar extra. Det var en liten utmaning faktiskt. Första dagen var han fortfarande slö så då tog vi det lungt, men när han höll på att tillfriskna var det såklart mer fart i honom. Jag är van att hitta på lite aktiviteter när jag är själv med Ludwig, och med Lilly så brukar jag såklart städa emellanåt. Så på något sätt tyckte jag det var rimligt att göra allt på samma gång, med båda barnen dessutom. Why God, why?? När Macke kom hem den dagen åkte jag och storhandlade HELT SJÄLV och efter middagen belönade jag mig med ett glas vin efter en hektisk dag. Plåster på såren liksom. Det är lite så våra vardagar funkar. Det är faktiskt väldigt sällan som jag känner att tvåbarnslivet är sådär hemskt tufft som jag föreställde mig men när det väl kört ihop sig så kan man försöka belöna sig med något gott, unna sig något fint klädesplagg eller be Macke om en hel natts sömn. Rimligt ändå.

Och Lilly växer så det knackar! Vår lilla älskade bebis som verkligen är en egen liten person nu. Hon är väldigt olik Ludwig när han var liten, både till sättet och utseendet. Första månaden var dom otroligt lika men nu börjar hon få helt egna drag. Ludwug var dessutom mer gnällig lite hela tiden och sällan aldrig helnöjd medans Lilly är motsatt. Hon kan ha lite kvällsoro några få dagar men oftast är hon alltid nöjd. Jag kan ta långa promenader med henne då hon är nöjd i både sele/sjal, babyskydd och liggdel. Hon är så mycket mer trygg i sig själv, man kan lägga ner henne i sitt babynest när hon börjar bli trött och kan till och med somna själv. Med Ludwig fick vi hålla på i timmar varje kväll för att få han och lugna ner sig. Jag är så glad att man hade den där "värsta" ungen först så man har all energi och kan njuta nu när man har två barn istället. Att vara tvåbarnsmamma är verkligen en dröm som blivit sann och det är värt allt jobb tusen gånger om.

Det enda som sinar lite är kvalitetstiden tillsammans med Macke. Men för ett par veckor sen hade vi vår 8-årsdag och det var heeeeaven! Macke hade fixat en så fin dag tillsammans och jag blev både bjuden på mat och blommor. Kvällen avslutades på bästa vis med Titanic och vin. Ludwig sov hos sin farmor så vi fick lite extra sovmorgon också. Egentligen känns det som jag och Macke har massa tid ihop men då är det sällan det blir fokus på oss så som man kunnat önska. Det är ju ofta barnen vi pratar om eller alla andra planer i vardagen. Inget fel med det såklart och jag älskar vår vardag nu då vi har så otroligt mycket familjetid ihop. Men det känns lite sorgligt att man typ glömt hur man umgås som par.. Vi försökte införa en date night här i veckan där jag tänkte att man faktiskt kan försöka glömma allt vad bajsblöjor och amorteringar heter och bara fokusera på varann efter barnen somnat, men ja den bortprioriterades rätt snabbt. Men så här är det ju i småbarnsåren såklart, vår tid kommer tillbaka är jag övertygad om.

Men hur fina barn har vi inte då?!

  • 156 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229