Härligt stressig gårdag (och lite städning)

Denna veckan är schemat så fullspäckat så det blir lite full rulle hör hemma och inte mycket tid till att uppdatera här. Igår hade jag ovanligt stressig dag då jag helt glömt bort föräldragruppen så jag fick försöka få liv i en halvsovande Ludwig som fortfarande hade pyjamas och springa iväg. Jag har missat flera gånger på föräldragruppen då det inte är "our cup of tea" så att säga. Den mesta av tiden ska man sitta i ett mörkt rum och titta på film och det är inget Ludwig tycker är skoj. Så jag fick i princip gå runt med han i korridoren 75% av tiden, och det funkar ju för där kan man titta på saker. Men sen när mötet var slut och vi tände och fick kolla på alla bebisarna så blev det mycket roligare. Då skulle vi såklart sitta kvar en halvtimme. Bredvid oss satt en ny mamma med sin lilla tremånaderstjej som var helt besatt av Ludwig, och han lika så. Till slut försökte dom sträcka ut händerna mot varann och försökte greppa om varandras fingrar, som att dom höll handen haha. Så söta!

När vi kom hem så hade Macke redan varit hemma på lunchen och tagit ut Zelda, så skönt! Och sen tittade Ludwigs moster förbi och lekte lite med honom så jag kunde slänga i mig lunch.

Framåt kvällen hade vi ännu mer planer, jag och Ludwig skulle nämligen grilla med ett gäng från min gamla arbetsplats; restaurang Skeppsgossen. Ett himla härligt gäng, där hade jag verkligen the time of my life men servitris var inget jag ville syssla med resten av livet. Av oss som sågs igår så var det bara två av 11 som fortfarande jobbar kvar. Så därför är det jättekul att vi kan fortfarande kan dra ihop lite träffar. Ludwig blev tyvärr uttråkad efter en timme så då är det skönt att det finns så många som mer än gärna vill agera barnvakt. Så himla mysigt att få träffa alla igen.

Idag tar vi igen oss efter gårdagen. Även om vi hann med mycket skoj så blev det lite stressigt så nu ska det bli skönt att bara ta det lungt. Jag fick en del städning gjort igårmorse så nu tror jag bara vi har badrummet kvar denna veckan.
Jag försöker ha ett rullande schema på städningen. Förut hade jag liksom dammtorka och badrum en dag, kökstädning och tvätt en dag etc. Men med en bebis så har jag märkt att man behöver vara lite mer flexibel hehe.. Så jag försöker dammsuga i alla fall var femte dag och veckohandla på måndagar och sen får jag lägga upp resten när det finns tid. Jag undrar hur andra mammalediga gör med städningen? Det finns säkert supermammor som är husmoriga och har tid för massa annat hemmafix (åh va jag hade velat börja sy men tiden räcker inte till). Så länge jag hinner ha ordning på hushållet så vi slipper lägga tid på sånt när Macke kommer hem så får det räcka i nuläget.

Kram- och pusskalas mellan minstingarna är så vi brukar starta dagen här hemma!

  • 148 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

mammashus
mammashus,
Så fin! 😊 Jag gör som du med städningen, passar på när jag har tid. Hinner med köket en dag och toan nästa, aldrig allt på samma gång 😅nouw.com/mammashus
marcusdotter
marcusdotter,
Åh skönt att läsa! Nä eller hur, vissa dagar mer och andra mindre men det blir inga storstädningar längre 😅 nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229