Här kommer natten... Igen

Ännu en ny vecka! Tycker dom flyger iväg... Denna veckan så blir det troligtvis en tripp till Växjö, ska bli skönt att kunna komma ut på en första familjeutflykt utanför Karlskona. Och nästa vecka så ska Ludwig döpas, ska bli riktigt mysigt att få fira det med alla nära och kära.

Igår var Elina här på förmiddagsfika, och sen blev det veckohandling i daglig ordning. Idag ska jag försöka hinna baka lite mer till dopet om Ludwig är lättroad. Annars blir det bara ett besök av Luddes farbror Anton och Elaisa. Lugn dag helt enkelt. Det är dock duktigt tråkigt att stå och baka muffins och kakor som man inte kan äta själv... Dom mjölkfria blev jag klar med i helgen så nu är det bara resten kvar. Dock funkar den mjölkfria kosten rätt bra nu. Ludwig mår ju så mycket bättre i magen och vi har fått lite mer vana här hemma av att utesluta mjölk. Det enda jobbiga är osten! Jag är sååå himla ostgalen och jag moffade massvis med goda ostar runt jul. Äntligen liksom, när man varit ostfri i nästan 10 månader. Men det dröjde ju inte länge innan man fick avstå igen, ååååh. Himla tur att han är så förbaskat söt den där lillemannen.


Här ligger vi och morgonmyser! Vi har fått tillbaka lite dygnsrutin igen efter förra veckans jobbiga utvecklingsfas, så skönt! Återigen ser matningarna ut så här:
Vaken tid; 1 timmes mellanrum
Nattetid (19-05); 2-3 timmars mellanrum

Jag är väldigt nöjd med hur dygnen ser ut nu. Kunde självklart varit lite bättre (tänk att få sova en hel natt, åh my guddness!), men jag tror vi har det bättre än många. Försökt glesa ut amningstillfällena lite men tror Ludwig behöver rätt mycket vätska, för det är alltid dom där korta matningarna han vill ha. Så han får styra maten själv helt enkelt. Även på natten. Jag vet inte om han vaknar ofta för tre månader, det känns inte så ofta i alla fall. Om jag anpassar mig efter honom så får jag bra med sömn ändå. Med avdrag för tiden på blöjbyte och matningar så är ca 7-9 timmar av hans 10 "nattetimmar" tillgängliga för sömn. Självklart hade jag velat ha lite egentid mer sambon på kvällarna men någon halvtimme i hans famn framför tvn räcker gott och väl. Vi är bara SÅ glada att vi faktiskt har en riktig natt nu. I början finns det ju ingen natt för bebisarna och då delade vi som sagt upp natten i soffan. Det funkade visserligen bra det med, även om man fick nöja sig med 4-5 timmar sömn. Men så länge vi hjälptes åt så gick det galant (så nära man kan komma i alla fall).

Och nu är det inte länge till sommartid! Ska bli så skönt att kunna flytta fram tiden och förhoppningsvis få natt 20-06 istället. Vi håller tummarna!

  • Bebisen
  • 122 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229