Gårdagens viktfiasko

Bvc var här på hembesök igår. Vår sköterska är så härlig och hon är så glad för både Ludwig och särskilt Zelda haha. Och jag älskar hur hon har tålamod med mina tusen frågor. När jag köper något nytt till Ludwig så vill jag alltid att hon ska "godkänna" allt och säga vad jag ska tänka på etc. Med t.ex. gåstolarna så har jag bromsat den där han sitter för att inte ge falsk balans. Jag har läst tidigare att dom inte är så optimala men Bvc-sköterskan tipsade om att man kan bromsa dom så man i alla fall får lite avlastning. Hon har hjälpt mig hitta rätt i bärseledjungeln i fråga om ergonomin för barnet, vilka saker som kan vara bra att köpa begangnat och inte. Att till exempel reseprylar (vagn, säng etc) är perfekt att köpa i andrahand men att säkerhetsgrejer som bilstol är big no no. Nu följer jag knappast hennes ord som lag men det är alltid skönt att dubbelkolla med henne innan man tänkt börja med något. Just med Ludwigs mage så har jag ringt många gånger till både henne och barnkliniken om hur jag ska gå tillväga och jag vill alltid stämma av med dom vad dom tycker om mina nya kostplaner.

Nu var det nämligen så att Ludwig fortfarande stod still på 9 kg, gått ner till 8,9 kg till och med. Detta har han vägt sen han var 5 månader, annars hade jag inte varit orolig över den vikten på en drygt 8 månadersbebis. Nu är han nere runt "normalkurvan" egentligen. Vår sköterska verkar inte heller orolig men även denna gången sätter hon in ett extramöte. Känns skönt att ha detta över uppsikt då det är så svårt att ge Ludwig vanlig mat men blir det inte bättre till nästa gång så ska jag introducera mer ersättning. Han får fortfarande ett mål ersättning då det ska blandas med hans Forlax på kvällen, men kanske får vi öka det om han inte vänjer sig helt vid smakportionerna. Det är verkligen svårt när man vill ge han jätteportioner med mat pga hans vikt men måste hejda sig i och med magontet...
Detta känns verkligen i mammahjärtat att han inte går upp i vikt. Jag börjar tvivla på mig själv och min amning, känna mig dålig över att ge honom ersättning. Men sen försöker jag intala mig själv att han ändå är 8 månader och lite av ett "specialfall" som Bvc-sköterskan säger. Försiktighet är A och O med denna killen. Lilla älskling, om jag bara kunde ta allt ditt onda och veta exakt var jag kan ge dig. Håller verkligen tummarna till att vikten ökat lite tills nästa gång! Annars kommer det bli ett ännu större bakslag..

  • Bebisen
  • 139 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229