Fresh start

Efter en lång paus här igen så hoppas jag kunna komma igång igen så jag kan uppdatera lite om livet och fram för allt barnens utveckling som man så snabbt glömmer. December har varit ett oändligt, härligt kaos och veckorna som följer är inte så stillsamma dom heller. Denna veckan väntar Lillys dop och hela släkten från Stockholm kommer ner vilket jag längtar ihjäl mig efter! Igår ordnade vi en babyshower här hemma hos mig så där blev också mycket fix och städ gjort. Känns som vi haft en evighetslång period med firande här hemma hos oss och det tär lite på psyket, både för mig och Macke. Man är så utmattad på kvällarna både efter allt städande, bakande, paketfixande eller vad man nu hållt på med under dagen så man orkar ingenting mer än att gå och lägga sig. Och att ha allas Luddes kalas, julfirande plus alla långväga besök som är hemma nu över jul, det har gjort en annan rätt mätt på sociala umgängen... Så vår egentid tillsammans  när barnen somnat har minst sagt blivit lidande, därför är vår kommande Teneriffaresa SÅ efterlängtad! Ska verkligen bli gött att vara helt socialt avskärmad och bara umgås med Macke och barnen i värmen.

Så ja, där har vi en liten övergripande blick på statusen just nu. Ludwig har alltså fyllt hela 4 år (med både kompiskalas och släktkalas), julfirande med bådas familjer här hemma, födelsedagsfest för mig, nyårsfirande med kompisar och nu senast även en liten babyshower. Vi har även slutat med Luddes napp helt nu under detta kaoset, han fick även sin andra släng av svinkoppor och Lilly har varit i en väldigt krävande fas sömnmässigt. De två senaste nätterna har hon sovit okej, vaknat kanske 5-6 ggr istället för 20 ggr el mer än så. Kanske är det därför jag orkar ägna mig åt ett litet inlägg här med. Vi har ändå löst nätterna fantastiskt bra tycker jag; vi tar Lilly i skift medans den andra tar Ludwig som bara vaknar ett par ggr per natt om ens det och sen försöker ge en av oss sovmorgon. Allt är fortfarande sjuttielva ggr bättre än Luddes skriknätter så denna perioden har varit helt överkomlig, och förhoppningsvis ordnar den till sig inom kort.

Ludwig har alltså blivit 4 år och dessutom skickat napparna till tomten på eget bevåg. Inte bästa perioden att sluta om vi hade fått välja men vi haffar han såklart när han vill sluta själv. Han blev i samband med det blivit mörkrädd och vi har fått backa steget och sitta på hans rum tills han somnar, något vi inte behövt på flera år. Nu börjar vi sakta vänja han igen och försöker vara på nedervåningen medans han somnar, plus att han fick en jättebra bok som heter "Pelles ficklampa" samt en ficklampa till och dem har varit till stor hjälp. Ludwig fortsätter imponera som storebror och är helt otroligt duktig och gullig mot Lilly, inte ett ont ord om henne än så länge mer än att hon skriker högt när hon väl skriker. Som tur är har han fått en väldigt glad lillasyster som skiner upp som solen själv så fort hon ser Ludwig. De första tendenserna vi börjar ser nu av syskonskapets baksida är nog trots och uppmärksamhetssökande till oss. Vi tycker egentligen inte han är "värre" än vanligt men när han väl är själv med någon av oss så märks det skillnad, då är han som ett ljus. Så vi gissar på att det är något sånt som ligger bakom, och jag förstår honom för vi har verkligen inte gett han tiden han förtjänar varje dag när den senaste månaden varit SÅ stökig. På semestern ska vi gottgöra han till fullo.

Lilly hon växer så det knakar! Hon är väldigt framåt motoriskt och började rulla på båda hållen redan efter två månader, sitter nu korta stunder med armarna som stöd och tar sig jäklar i det framåt. Helt sjukt så snabb, där ligger storebror i lä. Dock var Luddes finmotorik mycket bättre än denna lilla damens är nu, så dom är verkligen olika vilket är så roligt att se. Älskade barn!

  • 118 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229