Examensfest och alkohol

Nu är vi på väg till min trogna vapendragare Jennifers examensfest. Då hon har bott hos oss i Kalmar i ett år så är hon verkligen en del av familjen. Ska bli underbart skoj att fira att hon gått ur högskolan då vi började samtidigt. När hon kom in som reserv på en snarlik utbildning till min egen så blev jag såå glad! Min roomie och bästa vän från gymnasiet skulle flytta till Kalmar samtidigt som oss!

Så ikväll ska det firas! Vi fick Ludwig att somna för tjugo minuter sen så nu är det bara raka vägen mot Strömsnäsbruk förhoppningsvis. Det blir nog inte så långvarigt där dock. Jag tänkte ta ett glas vin då Macke ändå kör men mer blir det inte tyvärr. Tar jag mer så orkar jag inte med dom här fruktansvärda nätterna. Men det känns bra. Jag känner mig otroligt dum när jag dricker alkohol runt Ludwig även om det bara blivit något glas då och då. Som tur är så känner jag och Macke lika för alkoholen och hantering av bebis. Han tål ju såklart mer som inte varit nykter i över ett år, men för oss är det viktigt att åtminstone en av oss är helt nykter ifall det skulle hända något. Såklart så kommer jag hantera Ludwig hela tiden ändå så länge jag ammar så därför har det blivit väldigt lungt på alkoholfronten för min del. Och detta respekterar alltid folk när man förklarar varför man inte tar ett glas vin till maten då Macke dricker någon öl. MEN varför ska det då vara så svårt för alkoholpåverkade personer att förstå att vi inte vill att dom håller på att gosa med Ludwig? Om Macke dricker två-tre öl och därför låter mig ha Ludwig hela kvällen (vilket jag gladeligen gör, blir bara stolt över Macke om han förstår att bebishantering och öl inte går ihop) så vill jag inte att någon avlägsen släkting kommer och bara SKA hålla Ludde efter sex-sju glas vin. Samma person brukar också vara den som höjer på ögonbrynen om jag tar ETT glas vin när det är "min" kväll.

Jag tycker alla föräldrar gör på sitt vis och förstår inte hur svårt det kan vara att respektera det. Jag vet personer som inte dricker en droppe om dom inte har barnvakt och jag vet många familjer som tar det hur lätt som helst med alkoholen. Jag personligen (och Macke med som tur är) kan tycka att minst en person ska vara helnykter första småbarnstiden och även när barnen är i den potentiella feståldern i tonåren. Fy fan va jag hade känt mig dum om polisen ringde oss när Ludde var 17 år och bad mig hämta honom för att han var full, och då kan varken jag eller Macke köra... Man kanske kan känna sig bekväm i att båda bara tar något glas eller två när barnen somnat sen när dom är lite äldre men just nu känns vårt sätt väldigt tryggt för min del.

Men detta är vår syn på alkoholen som sagt. Respekt för alla familjer som gör på sitt vis tycker jag är en självklarhet. Alla gör nog bara det som är bäst i deras lägen.

Nuuu ska vi njuta av en lugn bilresa, glad fredag allihop! 🎀

Här är förresten min superstiliga lillebror inför sin skolavslutning idag, hurra för honom!

  • 233 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229