Dagens kid och några nya ord

T-shirt och ribbade leggings från Mini Rodini. Provar nya mössan därifrån också när vi tog lite frisk luft på balkongen.

Förra veckan har vi övat på vinka, säga "titta där" och göra high-five. Han kan inte säga "titta" än, men "där" brukar han bemästra. Fast "däääj" eller "däh" blir det mest. Och så sträcker han ut handen mot det vi tittar på, även om han inte kan peka med ett finger än. Sen har han (skämmigt nog) börjat säga "" på sista tiden. Vadå familjen pessimist? Känns som man kanske är lite väl negativ om man säger det så ofta att han lär sig det på egen hand. När han är sur så säger han "nänänä" och rycker med huvudet och armarna. På nätterna är det vanligt att han halvvaknar på detta sätt. Och är han trött eller hungrig säger han ett mer utdraget "näää". Vinka och hige-five blandar han ihop såklart, dumt att börja med det samtidigt. Zelda kommer ofta och ska lära honom, så söt.
Annars har han tagit det rätt lungt motoriskt sett på sista tiden. Han är väldigt stadig när han står men han behöver hålla i sig i något fortfarande. Han känner inte behovet av att gå längs möbler, han gör det ibland men för det mesta kryper han om han ska ta sig någonstans och sen reser sig igen. Så det blir nog ändå snabbare utveckling i talet än motoriskt, han kommer nog vänta med att gå ett tag men det ska bli spännande att se hur många ord han behärskar när han blir ett år.

  • OOTD
  • 143 visningar

Gillar

Kommentarer

Markus
Markus,
Vår duktiga lilla kille!<3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229