Bye bye, cash flow!

Sådär, nu är det gjort! Detta har jag gått och gnällt om i flera månader men aldrig fått tummen ur röven att göra något åt. Men idag lämnade jag in min ansökan;

Jag ska gå ner i arbetstid.

Min tanke var att jag skulle hålla ut fram till december då jag trodde jag skulle bli föräldraledig, men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Jag ska förhoppningsvis skydda SGI:n på annat håll, och den påverkas faktiskt inte så mycket nu när försäkringskassan har sina prisbasbelopp. Livet är för kort, och jag tar hellre de här extra timmarna och delar med familjen än några tusenlappar extra på sparkontot varje månad. Sen i höstas så har jag och Macke haft varsin fast inkomst, något som vi inte haft under all vår tid tillsammans vilket har genererat över 100 tusen i sparande på bara 10 månader. Det är vi stolta över, så jag känner att jag har råd att gå ner i tid och ändå kunna spara en del. 

Jag ska gå ner 15%; 6 timmar i veckan, det är rätt mycket ändå. Nästan en hel arbetsdag?! Nu blir det nog i regel kortare arbetsdagar så Ludwig får ännu fler lediga förmiddagar med mammsen. Samtidigt i min ansökan la jag in massaaa ledighet resten av året, ska ta igen allt jag jobbat nu tänkte jag. Känner mig dålig som inte ha varit ledig så mycket med Ludwig men det ska bli ändring på det nu! Nu längtar jag till nästa schemaperiod och all min semester så jag kan tillbringa mer tid med familjen. Drömmen!

  • Ekonomin
  • 120 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229