Blommor och mammapoddar

Mitt senaste beroende är mammapoddar! (Tips på bra sådana modtages tacksamt!) Jättehärligt att lyssna på medans man underhåller Ludwig i babygymmet eller när man ammar. Det mest intressanta är att höra hur olika alla bebisar är. Man får höra om bebisar som är sena i utvecklingen och bebisar som är supertidiga, bebisar som sover alltifrån 12 timmar till endast 20 minuter i streck varje natt, bebisar som är jättemammiga och bebisar som lämnas hos barnvakt varje dag från 2-3 månaders ålder.
Tänk så olika det är! Ludwig är rätt "normal" med det mesta tror jag. Han blev stadig i rygg och nacke väldigt tidigt men behöver fortfarande stöd när han sitter. Han har vänt sig från mage till rygg för över en månad sen. Han är en väldigt nyfiken och aktiv bebis, och han har väldigt lätt för nytt folk. Vi har försökt ha min och Mackes mamma här 1-2 ggr i veckan så att Ludwig kan vänja sig vid sin mormor och farmor, för det är dom som jag helst vill se som barnvakter sen. Men helt ärligt så skulle Ludwig gå med på att vara med nästan vem som helst, han har oerhört lätt att anpassa sig. Men för mig känns det bra att han har börjat vänja sig med några, för i helgen tänkte jag prova att bjuda ut Macke på middag!! Känns lite läskigt, men jag tänkte att det kan vara bra uppvärmning för oss. Jag har dessutom tänkt boka bord på restaurangen här i grannhuset medan Ludwig och hans mormor är här i lägenheten. Så jag har till och med tänkt att man kan "fuska" lite och springa hem och titta till lillkillen om det behövs.

Vi får se hur det blir. Jag och Ludwig har i alla fall varit och handlat blommor idag som vi tänkte ge till världens bästa pappa när han kommer hem från jobbet, och tänkte även presentera restaurangförslaget. Jag känner mig redo men ändå inte. Jag har bara varit borta en timme förut så vi ska sikta på 1,5 timme denna gången. Det hjälper att veta att Ludwig ska vara med min underbara mami. Även fast jag föredrar att Ludde är med sin pappa om jag ska gå någonstans så tycker jag nästan det ska bli skönare att Macke är med mig, han kan ge mig sånt oerhört lugn. Men jag kan inte få bort tankarna om hur dålig mamma man själv är som lämnar sitt barn. Jag ska se hur det känns i helgen, det är nog bättre om vi preliminärbokar ifall jag skulle få panik, i så fall får vi beställa hem mat helt enkelt. Och förhoppningsvis blir Macke glad för blommorna när han kommer hem. Jag brukar vanligtvis tycka det är jättekul att gå till floristen och välja lite olika buketter och sätta ihop hemma själv i lugn och ro, men aaah. Glömde visst bort att jag inte har så mycket lugn och ro till övers. Men förhoppningsvis blir buketten godkänd ändå, fastän den blev lite hastigt ihopsatt.


Guuud va jag gärna ville gå florist på gymnasiet och lära mig sånt här. Jag är visserligen glad att jag gick natur så jag slapp plugga upp ämnen inför högskolan, hade varit så roligt det hade varit att kunna detta 🌸

Gillar

Kommentarer

AnixNilsson
AnixNilsson,
Finns det inte kvällskurser i blombinderi? Kolla med någon butik 💐😄nouw.com/anixnilsson
marcusdotter
marcusdotter,
Det kanske det finns! Måste jag kika efter, tack för tipset 😃😃nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229