Blodproppar och allmänt gnäll

Helvetesveckan är snart sluuut, bara ett sista monsterpass idag och sen ett mindre imorgon innan jag kan "slappna av" med en dags ledighet. Woho... Och med slappna av menar jag fara till Växjö på studentfest för lillebrorsan efter stängning imorgon. Alltså vissa dagar så lyser min lycka och tacksamhet över denna graviditet rakt igenom men denna veckan är det INTE så kan jag meddela. Gnällinlägg ahead.

Mer intensiv vecka har jag inte varit med om på länge, och det hjälper knappast att befinna sig i tredje trimestern. I veckan skickade min barnmorska mig till sjukhuset där det konstaterades att jag hade inte bara en, utan två blodproppar i benen dessutom. Bara ytliga och inga tecken på någon djup ventrombos, så det kändes skönt men HJÄLP vad ont jag har i benen emellanåt. Nu ska jag fortsätta med mina stödstrumpor och ha benen i högläge emellanåt så hoppas jag slippa blodförtunnande sista veckorna. Jag tycker jag har nog med mina sammandragningar och en rygg som GÅR av p.g.a. detta. Okej, inte riktigt men ni förstår känslan.

Som grädde på moset så blev Ludwig väldigt varm igårkväll... Alltså nej, nej, nej. Inatt/imorse vaknade han vid 03:40 dessutom och skulle bara ligga bredvid mig. En timme senare så somnar han äntligen och när äntligen även jag börjar komma till ro så börjar han få mardrömmar och yrar i sömnen:

"Mamma, hjälp mig!"

Älskade unge, vad man blir tagen av att höra det. Jag klappade och höll han i handen medans hans andning lungnades lite. Så nu ligger jag här och klappar på min lille älskling och kan inte somna om för såklart har sammandragningarna dragit igång igen. Antagligen blir det vabb för Macke idag, jag önskar att det var jag som hade kunnat stanna hemma men så mycket kaos som det är på jobbet nu så har jag inte samvete till det. Jag önskar bara att Ludwig blir frisk tills imorgon så vi alla kan åka upp och fira Elliot.

  • 230 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229