Bebis och vänskap

#denstorabloggutmaningen

@bolmgren @namnoribebisen


Jag är mer positiv till detta ämne än va jag föreställde mig när jag var gravid. Det är klart jag fått "solla" ut någa vänner tråkigt nog, men så är det nog för många nyblivna föräldrar. Jag är förvånad över många vänner som har visat sig mer anpassningsbara än de jag förväntade mig, vilket gör att jag prioriterar de i första hand såklart. Det känns riktigt bra att veta vilka av mina vänner jag kan räkna med i vått och torrt, och se hur de knyter an med Ludwig. Hoppas verkligen han kan ha alla dessa fina människor med sig under sin uppväxt.


Dessutom har jag träffat sååå många nya vänner som gravid och mamma. Verkligen kul att skapa så många nya relationer och se hur våra barn börjar umgås och ha kul tillsammans.


Jag har inte mycket negativt att säga om detta ämne. Det var dock en tid under Ludwigs första tid där jag kände ångest över allt besök, samtidigt som jag kände mig väldigt ensam om dagarna. Det var tufft att ha ett kolikbarn och känna att man inte dög som mamma, och folk springandes hela tiden men ändå ingen som man vågade erkänna sig besegrad inför. Nu har jag blivit stärkt i min mammaroll av Macke och Ludwig, särskilt när han mår bättre igen. Jag har många jag vågar prata om det jobbiga med, även om det inte existerar så mycket sånt längre.

Fint med vänner på landet. Här är från i påskas då vi åkte upp till Ida och hennes kor utanför Växjö. Riktigt mysigt!

  • 132 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229