Bebis och skärmtid

Ja ni... Hur tänker man här? Jag sa till mig själv naivt att "ingen skärmtid innan 2 års ålder". Tror det tog en månad innan vi provade med Babblarna hahha...

Min vision är numera att skärmen ska vara en sista utväg nu första tiden, när Ludwig sen börjar lära sig skillnad mellan rätt och fel tycker jag det är viktigare att vara konsekvent och då lägger jag nog upp det på annat sätt. Hursomhelst är mitt huvudmål att försöka undvika skärmen i den mån det går.

Sen tror jag både jag och Macke har olika mängd prova-på-lösningar innan vi tar till skärmen. Då jag är hemma med lillen är det nog svårt att undvika. Jag har inte behövt visa Ludwig något tecknat sen i våras då han hade kolik (förutom längre bilresor). Sen vet jag inte om Macke kanske tagit till Babblarna när han är själv med Ludwig. Jag vet att vi har lika åsikter om detta så jag litar fullständigt på att han endast skulle ta till skärmen när han har slut på idéer.

Jag tycker inte att så små barn får ut något av att se på skärm vid denna åldern, så därför skäms jag lite när jag väl sätter på tvn. Senare när barnen blir större så kan jag säkert tänka mig få in utbildning i skärmtiden. Men vi var inte tänkt så mycket på hur vi ska göra i framtiden faktiskt, återstår att se.

  • 139 visningar

Gillar

Kommentarer

lorenaselena
lorenaselena,
Håller med! Försöker med undvika ipad och sånt.. sen blir barnen bara sittandes framför det 😂nouw.com/lorenaselena
marcusdotter
marcusdotter,
Eller hur!? Är så rädd att det ska bli så, lär väl knappt gå att undvika sen dock 😂nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

En kort natt

Trööött idag! Ludwig ville inte somna igår. Jag försökte amma om vartannat så han kunde ha mig som napp som vanligt men vid halv tre gav jag upp. Han bara tittar på mig helt klarvaken så jag försökte vagga han til sömns i bärselen. Macke höll mig sällskap då (även om det hade varit bättre om han sov) och Ludwig slocknade strax innan fyra. Hjäälp tänkte jag! För Ludwig tar aldrig sovmorgon.. Eller jo nästan idag. Tio i sju vaknade han och skulle ha mat och jag var så slut att jag somnade genom halva amningen. Men han sparkade liv i mig och skulle ha nästa bröst. Och sen skulle han upp och stoja. Fml. Jag fick i alla fall tre sammanhängande timmar så jag får väl vara tacksam för det. Och Macke tog Ludwig och fixade lite mackor till mig.

Nu sitter dom och leker och jag ska hiva kaffe i mängder. Och vi som skulle åka till citygross idag. Och fira valborg med Kalmarbesök. Nåja, tur att man inte behöver så mycket sömn som småbarnsförälder..

  • Bebisen
  • 174 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer