Baksidan av min graviditet

Ska försöka komma ifatt med de stora bloggutmaningen idag, så kör vidare och tackar återigen tjejerna som startat detta (min taggning funkar inte just nu).

Usch, nu känner jag mig lite dum som ska klaga för jag har läst flera som har tacklats med samma sak. Men illamåendet. Fy fan. Detta var det som med hästlängder vann som värsta gravidkrämpa.

Jag började spy i v6, sen spydde jag minst en gång om dagen till och med v20. Efter det spydde jag några enstaka gånger i veckan fram till v36. Det värsta illamåendet pågick mellan v8-v15 ungefär. Då kom jag många dagar inte ifrån toan. Jag låg i timmar på toagolvet och bara grät och kräktes om vartannat. Stackars Zelda släppte jag bara ut på innergården (ytterdörren satt brevid toadörren i Kalmar) Jag mådde så dåligt och skämdes så mycket. Och det var mitt under tentatider och jag kom i princip aldrig iväg till skolan. Lagom till tentorna lugnade illamåendet ner sig och jag klarade med nöd och näppe en i alla fall. Den andra hann jag inte gå på enda föreläsning om så jag fick plugga 50% extra över sommaren istället.

Nu i efterhand är jag rätt säker på att det var för jag överansträngde mig. Jag pluggade heltid och pendlade till Kalmar, samtidigt som jag jobbade 25% på apoteket här i Karlskrona ända fram till v37, det var då det kräkandet slutade. Jag hade gjort det igen för Ludwigs skull, pengarna gick till renovering av lägenhet och jag hade mått dåligt över att ta hem honom till en byggarbetsplats. Men jag upplevde illamåendet som en otrolig funktionsnedsättning. Jag var rätt bra på att dölja det när det väl var hanterbart, jag kände alltid den där jobbiga yrseln välla över mig men det var lätt att smyga in på toa när vi hade gäster och sen slinka ut obemärkt igen. Samma sak på jobbet. Men ibland gick det inte. Jag hade en städskrubb bredvid kassan som det hände att jag fick ursäkta mig, hoppa in i och sen dra fram en spypåse. Så äckligt, jag vet!

Något annat kan jag faktiskt inte klaga på. Tiden när man gick över och hade ont var rätt tuff men ändå inget som kan mäta sig med illamåendet. Man sov ju illa såklart men man sover knappast bättre nu hehe.

Om jag vill bli gravid igen? Ja såklart. Jag vill ge Ludwig ett syskon men själva graviditeten bävar jag inför. Det var inte alls en positiv upplevelse för mig även om längtan efter ett barn hjälpte mig genom dagarna. Jag är väldigt nöjd att förlossningen blev en så pass mycket bättre upplevelse.

  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Usch o fy för sånt illamående :/ jag hade avlidit. Det är min värsta fobi och jag beundrar verkligen er mammor som orka göra annat under tiden som ni spyr 😊 hade jag aldrig klarat 😆nouw.com/bolmgren
marcusdotter
marcusdotter,
Ah det är verkligen hemskt, jag blev riktigt nedslagen fysiskt och psykiskt men ville inte att det skulle drabba mig i vardagen. Men det va dumt, man ska nog lyssna på sin kropp. Dock ska jag va tacksam att man inte drabbades av sån hemsk foglossning 😱 fy va jobbigt och ha ont, men du hade ledproblem sen innan va? 😥 nouw.com/marcusdotter
bolmgren
bolmgren,
Har hellre ont än att må illa faktiskt 😁 jag jade bett nån frysa in mig om jag hade spytt varje dag 😂nouw.com/bolmgren
marcusdotter
marcusdotter,
Hahah typ så 😂😂 men du! Skulle vi köra länkbyte? Kan köra nu om det passar 😊 nouw.com/marcusdotter
bolmgren
bolmgren,
Absolut 😊 nouw.com/bolmgren
Sandrajenny
Sandrajenny,
Bra kämpat 🙌🏼 tänk att man kan längta efter att va gravid igen trots att de inte va så mycket att hurra för 😂nouw.com/sandrajenny
marcusdotter
marcusdotter,
Tack 💕 känner mig som sagt dum som klagar nu, fattar inte att du inte sa hur illa du hade det nät jag satt där och klagade när vi båda va gravida 😱😂 usch skäms jättemycket nu...😥
Fy jag längtar verkligen inte efter graviditeten, bara förlossningen och ett litet syskon men det får gärna dröja 😅😅
nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229