Astmatiker igen?

Denna veckan har jag drabbats av fruktansvärda andningsproblem och vid ett flertal tillfällen känt som att jag ska kvävas. Det som jag började som en helt vanlig hosta för några veckor sen eskalerade totalt efter i måndags då jag knappt fick luft till att prata. Tänkte att det var en vanlig luftvägsinfektion eller halsfluss i värsta fall, men jag märkte snabbt att det inte gick att vänta ut. Hostattackerna gjorde att jag kräktes och fick ännu större "kvävningskänsla" vilket slutade med akuten i tisdagsnatt/morgon. Men efter lite hjälp där och ännu större hjälp på vårdcentralen så visade det sig att det var förkylningsastma som drabbat mig igen efter alla dessa år. Senast jag hade astma var jag 17 år tror jag, och så dyker det upp nu igen. Tokigt! Nu har jag äntligen fått rätt behandling och efter bara ett par dagar med kortison så känns det redan lite bättre. Rösten är paj och hostan är kvar men andningen känns så himla mycket lättare tack och lov.

Så detta är första dagen jag känner mig som människa igen! Ludwig fick gå en kort dag på förskolan idag och sova lunchvilan hemma. När han vaknat så åkte vi och hälsade på Linnéa och Louie (äntligen!) som precis flyttat ner igen. När Albin kom hem så drog även vi oss hemåt och började med maten. Potatisgratäng med entrécôte, mums! Ludwig brukar annars ha svårt med kött men det slank ner idag.

Imorgon hoppas vi på en fin morgon som vi kan avnjuta här hemma, för efter lunch ska jag och Ludde dra upp till Smålands skogar (om inte min andning blir värre) och spendera resten av helgen där. Vi får ta tillvara på slutet av veckan då resten blev kaos helt enkelt!

En liten magbild får ljusa upp tillvaron. Blev tråkigt nog backade några dagar på veckans RUL det blir en lååång v18, men nu har det ju äntligen börjat gå lite fortare så det gör inte så mycket.

  • 166 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229