Älskade kolikbarn

Nu är vår lille kille två hela månader och han är tyvärr på sin peek av magbesvär. Bvc har konstaterat kolik. Underbara stackars unge, det gör så ont i hjärtat att se dig så här. Samma visa varje kväll. Det börjar någon gång mellan 15-17 och håller på till läggdags. På nätterna är det lugnt tack och lov, och oftast dagarna med. Men kvällarna.. Jag trodde det skulle vara värre tålamodsmässigt när sitt barn skriker i timmar i sträck men det är det känslomässiga som är jobbigt. Att inte kunna ta bort det onda. Vi har prövat de gamla klassiska knepen: ingen ersättning, rapa efter mat, magdroppar, minifom, utesluta bönor/lök, pysventil, bära honom i sele, promenader, napp, magmassage och jag har även varit mjölkfri utan resultat. Det vi känt har hjälpt en del är att lägga honom på mage när han sover för då kommer gaserna ut lättare. Lägger vi han på rygg vaknar han inom en timme i gallskrik och så får man massera ut gaserna istället. Men ändå känner man sig som världens sämsta mamma som riskerar livet på sin älskling genom att lägga honom på mage. Andningslarm har varit ett alternativ men nu går vi och hoppas på att detta ska gå över runt tre månader. Även akupunktur ska vi försöka testa. 

Varje morgon försöker jag ta tillvara på hans underbara humör. Det kan minsann vara en liten suris ibland men oftast är han helt galet mysig och älskar när det händer saker. Om du bara kunde må lika bra all tid på dygnet.  Ju fler dagar som går, desto tidigare tycker jag magknipen börjar. Nu kan det börja strax efter lunch redan, och hålla på till läggdags. När pappsen kommer hem känner jag mig helt känslomässigt utslagen. Jag har funnits hos Ludwig hela dagen men inte kunnat hjälpa honom ett skit. Och man håller humöret uppe för hans skull, men så fort man lämnar ifrån sig honom till pappa Macke så kommer alla dagens tårar. Så jag får ta en stund till att bara ligga och gråta under täcket. Ingen strong mami här inte. Mitt hjärta klarar verkligen inte av att se honom ha ont. Lilla älskling. 

Finns det någon här som kikar förbi som kan ge lite lugnande ord kring kolik? Vad har hjälpt för er och hur länge höll det på?


  • Bebisen
  • 135 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229