Åh, vad jag blev förälskad i Estepona. Hade lätt kunnat flytta dit.

Varning för bildbomb från den staden.

Tanken var att vi skulle till Sonora Beach och bara hänga där vid strandbaren med drinkar hela dagen, det är ett otroligt fantastiskt väder nu, rena rama sommaren ... WONDERFUL!!!! 😍. Men de hade stängt! Trots att det visades på deras FB sida att det var öppet .... grrrrr ....

Grät inga tårar för det. Vi fortsatte in till Estepona istället, vilket jag tackar Gud för nu ... vilken stad, jag blev förälskad och vi hade så mysigt. Jag var upp med kameran non-stop och fotade allt i alla möjliga vinklar.

Först gick vi ner till stranden så Junior fick springa runt och leka lite, han gick till och med ut i havet! Jösses, han som alltid varit rädd för de små vågorna.

Vi fortsatte promenera längs strandpromenaden.

Fullsatta caféer överallt och det kryllade av glada soltörstande människor, kändes verkligen som om jag var på utlandssemester långt, långt härifrån.

Junior tog en paus med en främling 😃

Sen ville hundrackaren spela schack, hahaha ....

Vidare gick vi in mot stan .... så mysiga gränder och små butiker och caféer runt nästan varje hörn. Jag gillar gamla stan i Marbella, men fasiken vad Estepona är mysigare.

Tog en sväng förbi vackra kyrkan.

Genom gränder och beundrade allt som fanns runt omkring ...

Upp och ner genom gränder och torg för att finna en plats att ta en liten paus och dricka .... tycktes vara upptaget överallt.

Man skulle ju kunna sätta sig på en vacker bänk, men tvivlar på att någon skulle komma och servera en där. Tomten hade tagit plats i ett träd och kan undras hur länge han klarmat sig fast där .... så länge att han tappat både skägg och hår ....

Nja, vi fortsatte att söka vidare.

Skam den som ger sig. Tillslut efter massa snurr i stan fann vi tillslut ett ledigt bord i skugga på Plaza Flores Så mysigt!

Efter en stund där i svalkande skugga (ni anar inte hur solen steker, skönt, varmt och svettigt) utforskades staden lite till.

Sen undrar jag vad Estepona har för relation till tomtar ...

Promenerade och promenerade tills hungern kom smygande. Då satte vi oss på Taberna Miguel och åt så himla god Gambas Pil Pil, de har delad första plats med El Banco med den rätten och världens godaste grillade köttbitar, jösses så gott det var. Synen på dessa ser ju rätt trist ut, men skenet bedrar ... madre mia, bästa köttet på evigheter. MUMS!

Dagen tar ju slut till slut och vi traskade för att ta en sista bild, nöjda, glada och mätta.

Funderade på att ta fågelvägen hem ...

... men det tyckte inte Junior. Och eftersom vi druckit både öl och vin under dagen så fick han agera chaufför, det fixade han galant.

En fantastisk dag. Kändes som en semesterresa långt, långt bort. Men så nära men ändå inte ... ca 20-25 km från där vi bor.

Funderar skarpt nu på att lämna Nueva Andalucia och omfamna Estepona istället.

Gillar

Kommentarer

Ama de casa
,
Du ljög inte när du skrev att det skulle bli en bildbomb 😉 😃
Såg verkligen härligt ut där - en fin stad! Får nog ta och pallra mig dit nån gång och kolla läget 😊
amacasa.wordpress.com/
MarbellaTanten
,
Hahaha, nej, ibland blir det mycket, ibland inget 😁
Om ni åker dit MÅSTE ni höra av er! 😍
nouw.com/marbellatanten
keijo j salmela
keijo j salmela,
Hej! vad det ser härligt där, Yes. vad man vill åka ner till er där. men det får vänte ett tag.
MarbellaTanten
,
Ja, det får du göra!!! 😀nouw.com/marbellatanten
IP: 82.99.3.229