ja, precis som i rubriken. Det är råttjakt här ute på bakgården ... råttjägare var på plats. På riktigt alltså.

Jag har misstänkt, eller varit nästan 100% säker att de funnits här runtom i några år, då förra ägarna till kebab/pizzerian som ligger under vår butik var väldigt slarvig med sopor ... ni vet, nästan varje morgon man kom så var stora sopsäckar fylld med gamla sallader, gurkor, bröd, och allt som nu hör till "restauranger", sönderslitna, hackade och det låg en massa gegga och detta "kast/rester" utspritt över innergården, skitäckligt med andra ord. Det var ju inte bara råttor som gjorde detta, vi har ju också duvorna som bor här i ett träd som frossade i "godsaker" ... markråttor och flygande råttor hade sitt matparadis med andra ord. Fast de flygande råttorna har jag lärt mig leva med, de är bara två, ett par, som håller till på gården ... och de har blivit väldigt "tama", och faktiskt till och med jag kan undra och bli lite orolig när de inte syns till på en hel dag. Jag som tycker duvor är bland det äckligaste som finns ...

Vilket fall som helst, den nya kebabägaren är mycket ... mycket bättre att hålla ordning, och man ser inte ett spår från någon dressing, gurka eller vad det nu kan vara. Ordningssamma personer som arbetar där, det gillas. Ibland kan man se en smula bröd ... men de matar duvorna när de kommer ... i lagom mängder, medans de sitter och röker eller pratar i telefon. Så duvorma matas under kontroll :-D .

Fast nu är det ju råttor råttjägarna ska få tag på ... jag gav en hjälpande hand. Duktig var jag ... Råttan Preben fick jag fast, hur enkelt som helst ... nu ligger han inplastad och klar för obduktion, för gåtan är ... var det råttfällan som klippte honom eller blev han förgiftad?

Vi får se vad de kommer fram till.

... idag fick min verkligen favorit blus följa med till arbete, med favvo jeansen och favorit skorna ... shit, vad jag känner mig som en favorit idag. ;-) :-D :-D :-D

Ha en bra Onsdag!

#blogg100

86/100

ÖgaMotÖga

P.S. Råttan Preben kan ni köpa på Butterick's.

Gillar

Kommentarer

ogamotoga
ogamotoga,
Hahahaha ... skrattar så tårar sprutar. Jag döööör .... Återkommer skrattanfallet lagt sig ... ska tänka på saken då. Hahaha ... Jiiizzzziz!
ogamotoga
ogamotoga,
Ja, man vill ju inte ha en invasion av dem precis.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229