Tog hunden och rusade till Kinesen i jakt på en ordentlig plastburk man kan vispa i utan att allt skvätter ut + i hopp om att finna ett plättjärn... Vilket jag har för mig att jag sett där, minns tydligt min reaktion, att WOW de har plättjärn!

Men nu  var det så att hunden tydligen fick ett väldigt dåligt humör utanför affären och jag blev superstressad (han som varit hur lugn och snäll som helst heeela dagen) ... tog det första jag såg och rusade ut, efter betalning såklart.

Kom hem med en plastburk som jag inte alls hade tänkt mig (men den funkar) och plättjärn hann jag inte alls titta efter, kinesaffärerna har ju galet mycket prylar huller om buller, inte alls säkert att allt är fint organiserat. Jag såg en mini stekpanna i ögonvrån... haffade den i farten.

Den fungerar hur bra som helst! Överraskad blev jag hur bra den är.
Men se så liten 😅

Jag fick för mig att göra plättar så klart, där av jakt efter plättjärn.

Jag stekte och stekte fina små plättar med vaniljsocker i... luktade underbart!
Hade även grädde i smeten.

När smeten var slut blandade jag ny men med cocosflingor... När den var slut blandade jag smet med pesto, när den var slut funderade jag på ajvarplättar... men där tog det stopp. Då hade jag stått och stekt plättar från halv åtta till halv elva... Tre timmar med att stå och steka plättar, det får vara nog va? 😜

Så kan det bli från wannabe kocken. Tack och lov händer det inte varje dag.

Markera plättarna är också bra så ingen får en chock av smakerna. Jag menar... man kanske inte vill ha vispgrädde och blåbärssylt på pestoplättar... 😉

  • Mat
  • 107 visningar

Gillar

Kommentarer

SOLOCHSALTAVINDAR
,
SOLOCHSALTAVINDAR
,
IP: 82.99.3.229