Fortsätter med resor. Fick nog av packningen ... väskan blev astung så jag knappt kan lyfta den! Gaaahhhhh!!!! Nu måste jag sortera ut en massa, va sjutton gamla gubbar!!! Kommer bli jättesvårt för mig 😔 för jag vill ju ha med mig allt + ett par få saker till.

Okej, går tillbaka till år 2014 när jag hade en liten europa-turné ... Jag hamnade i Ohrid, känner ni till Ohrid? Fiiii fasiken vad mysigt, så gullig liten stad/by i Makedonien. Det var pissväder med mycket regn och åska i alla dagar, men visst kom solen fram lite då och då 😊.

Ohrid är nog även känd för alla sina kyrkor, både stora och pyttesmå ... fanns i alla storlekar och former. Och Ohridsjön är en av Europas djupaste sjöar, och den ligger mellan Albanien och Makedonien ... Jag reste med buss till Ohrid från Tirana i Albanien.

På bilden här under står vi och väntar för att komma in till Makedonien. Alltså en timme väntan på den Albanska sidan för passkontroller osv, sen hamnade vi i ett ingemansland och fick vänta ytterligare en timme för åter igen en till passkontroll. Lite smådrygt faktiskt och fick beskåda en sådan sorglig historia om en liten pojke och hans morfar/farfar ... usch så hemskt. Kan inte ens skriva om den för då kommer jag börja böla ... de blev separerade iallafall och det var varken kul att se eller höra 😥

Delade taxi med en dansk tjej in till staden från en busstation ... värsta skräckresan någonsin, fy fan vad chauffören körde. Helt skakig i benen efter den färden.

Väl incheckad skulle ju stan spanas in ...


Jag har galet många bilder från Ohrid så det blir jättesvårt att välja för mig.

Ni ser cyklarna där på bron. Det var några "badsugna" pojkar som ägde dem ... och anledningen är dessa skyltar med stjärntecken på ...

Där skulle man slänga ner en peng för att det skulle bringa lycka ... jag dokumenterade min slant när den ploppade i sjöns botten ...

... vad jag fick på bild, det var det här ... Hahahaha ... sicka små tjuvungar 😂

Promenerade runt i flera timmar och man möttes av mysigare och mysigare platser. Massa blommor i trädgårdar och otroligt mycket hängande torkade paprikor.

Hur mycket kyrkor som helst ... har miljarder bilder på dem. Var tvungen att googla ... det sägs ha funnits 365 st i den lilla staden ... en kyrka för varje dag under året ... nu vet jag inte hur många av dessa kyrkor som är i bruk, men många har det varit iallafall.

Fantastiska vyer och ännu mer blommor och paprikor.

Sen finns det en borg också, som man inte bör missa ... hör på det nu Ama de Casa he he ... och branta och galet långa trappor, gå i dem är som ett års träning på gym kan jag tala om. 😂

Är man den personen som inte vill springa runt och titta på kyrkor och borgar, så finns det shoppingstråk också, mindre och större, mysiga små gränder och mindre mysiga gator ... man kan också bada, det finns en liten strand ganska nära centrum, säkert fler om man tar sig längre runt om sjön, men det har jag inte utforskat.

Och så klart blir man hungrig när man är ute och promenerar i flera timmar, vad är då godare med en nygrillad majskolv från en dam på torget? Innan en läcker måltid på någon av de många restauranger som finns runt om i stan.

Fantastisk plats att resa till ett par dagar. Även om det regnade stup i kvarten och åskade stup i kvarten så var det riktigt behaglig temperatur och solen tittade ju fram mellan de där skurarna. Hur man reser dit vet jag inte riktigt eftersom jag tog bussen från Albanien, men jag tror man kan ta flyg till Skopje och sedan buss till Ohrid ... för efter tre dagar i denna stad åkte jag buss till just Skopje för att fortsätta min resa.

  • Resor
  • 450 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229