... och sociala medier. Började titta på "Black mirror" igår, olika "framtidshistorier" inom teknologi. Jag har sett fyra avsnitt, de kan vara väldigt långsamma, men oerhört intressanta (tycker jag), ett av dem handlade om sociala medier, hur mäniskan mer eller mindre var tvugna att använda sig av en app för att fungera och bli accepterad av samhället. Väldigt skrämmande app! Och det ska inte alls förvåna mig om den kommer till verklighet om några år. Appen var en "ratingapp" ... hur okända och kända bedömde varandra, allt från ett "hej" till service ... appen visade även hur många poäng personen hade (svårt att förklara så här) ... vilket fall som helst, ju högre "poäng", ju mer fick du ... kunde handla så enkelt som flygbiljett, lägenhet, bra service på restauranger osv. ju mindre "poäng" ju lägre kom de i samhällsklass. Fungerade som Instagram, fota, lägga ut bilder/videos ... andra ger poäng/likes. Men då även i personligt bemötande. Styrt så in i bomben. Jag ska inte avslöja mer, men fasiken vad läskigt, det mest läskiga är hur nära det är verkligheten vi lever i nu. Det var så jag fick en tår i ögat i slutet, både av "rädsla" och lättnad. Just detta avsnitt är i Säsong 3, men minns inte vad det hette.

... väl värt att se, man får sig en liten tankeställare.

ÖgaMotÖga

Gillar

Kommentarer

Rolf
Rolf,
Ännu en tanke.Självklart samlar företag in info från bland annat Facebook.Folk skriver ju ibland väldigt utlämnande om sig där och man skulle ju kunna tänka sig som exempel att någon som ofta skriver att den är sjuk inte får teckna olika försäkringar.Något som blivit vanligare är ju att människor tecknar privata sjukvårdsförsäkringar och den som ofta är sjuk påFB kanske inte beviljas sådana.För ett tag sedan var det ju ett liv om att försäkringsbolag begärt ut journaler från bvc.Olagligt men de lyckades att på så sätt hindra en del småbarnsföräldrsr att teckna försäkring.Vi är bara boskap från födsel till dödsel.
Rolf
Rolf,
Kolla på dig via webkameran gör jag varje kväll,hahah.Skämt åsido,visst kan myndigheter hacka din dator och i kameran kolla vad du gör.Panasonic tv-apparater kan fjärrstyra mikrofonen och avlyssna dig.Jag har plåster över webkameran och drar ut sladden till tv:n om jag har sex.Fy ifall man kom på nätet i sådana situationer.Huuh..
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229