Släpade med sonen till Bakken igår. För er som inte vet är Bakken ett nöjesfält/tivoli i Klampenborg strax utanför Köpenhamn i Danmark. Litet och mysigt ställe dessutom fritt inträde.

I år är det första gången de har julmarknad fredag till söndag, så bäst att passa på att ta en tur dit när man är i Sverige.

På tåget i Helsingör.

Byta tåg i Nivå ... och vips var vi framme på Klampenborgs station.

Fy fasiken vad kallt det var ... jättekallt!!!!

Vi hoppade över hästtaxin och promenerade in mot Bakken. Men visst blev jag sugen att ta en tur där bakom hästbaken, det låter och ser så mysigt ut med hästhovarna mot asfalten och hästgnägg titt som tätt.

Massa ljusslingor och dekorationer överallt.

Jag kan redan nu förvarna er att en del bilder är smått suddiga, jag skakade av köldchock och frös som attan mellan varven ... tror det kom iskallt snöblandatregn också, så nog var det kallt allt.

Så mysigt att strosa runt bland allt och bland fejksnö ... höra barn skrika av lyckorus blandat med skräck när de åkte olika attraktioner.

Sjungande renar höll liv också ... de var så söta. Tänkte filma med det var för mycket liv runt omkring, hahaha ...

Vi gick och gick i långsamt tempo, till slut så satte vi oss ner och drack en mugg glögg ... det värmde gott i kistan, men den hann bli kall innan jag ens hunnit dricka upp allt ... fick väldigt mycket! Som ni ser drunknar jag nästan i muggen, hahaha ....

När vi fått upp lite värme gick vi vidare ... och jag poserade 😉

Vi kom inte så långt innan vi var på nästa ställe, hahaha .... men vi gick in och satte oss, på La Casa var det så varmt och luktade riktig jul.

Jag trodde vi hade hamnat på en riktig dansk mysig bar ... men när jag läste kvittot ... Spanien gör sig påmind. Jag hade inte sett vad det stod på skylten utanför, hur jag nu kunde missa det, det vet jag inte ... förmodligen frost och istappar på ögonfransarna så jag inte kunde se något.

Vi tog en varsin Irish Coffee på stället, och så gott det var!!! Man kände direkt hur kroppen fick upp värmen av den där på noll sekunder.

Tomte med luciatåg spatserade och Pierotte höll dem sällskap ... de små var då för söta.

Vidare gick vi till julmarknaden och kollade runt, åh gud så många fina saker ... hade kunnat shoppa upp hela min lön där, men det blev bara 10 påsar spännande kryddor, hahaha ...

Blev inte så många bilder från marknaden, det var så mycket folk som sprang i vägen så det var tätt på omöjligt att fota.

Gissa om jag blev sugen på att köpa en fårpäls/matta med mig hem, så fluffig, mjuk och skön ... kostade 400 danska pengar ... Men jag vågade inte, tror inte den får plats i min resväska då mycket annat ska med hem till Spanien, dessutom vet jag inte hur Junior skulle reagera på den, kanske skulle slita den i stycke 😳

På väg mot tåget igen tog vi en sista glögg på ett mysigt litet ställe vid utgången/ingången av Bakken, och den var GOD!!!

Supermysig iskall dag, det enda som fattades var massa snö ... men vad gör det?

Med sista bilden här under tackar Tomten och renen för att ni har tittat in här i bloggen.

Vi hörs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229