... blev ju lite så där "utsvävande" kanske man kan tycka, lite för mycket påhitt om flugsvampssmurfar och annat ... då fick jag den här kommentaren;  "jag misstänker lite att du gnagde på nån ”magic mushroom” av Ama de CasaAlltså vad ska jag svara på det? Jag försvarar mig och säger ... Det var inte meningen att det skulle bli så där, jag skulle ju bara titta lite hur det såg ut." Inte äta svamp eller nå't annat."

I verkliga fallet skulle jag bara se hur Dinosaurieparken ser ut nu, och den ser inte ut som den gjorde sist jag var där för x-antal år sedan. Då var det solsken, glada barn med glass runt truten, hoppande i hoppborg, i karuseller, full aktivitet ... Nu ser det ut så här, sönderslaget, halshuggen dinosaur, och trist ... helt övergivet ... (Inte konstig att man tar sig en tugga av något i depression)

... Gruvmuseumet var stängt och jag undrar om det någonsin kommer öppnas upp igen ... med tanke på att den här,

borde den inte bytas ut? Om de nu ska öppna igen menar jag ... Eller kan det vara så att den "mörkare årstiden" är året om?

... ja, pytt på det. Det gick ju bra att fota en gammal kolgruvevagn som håller på att rosta sönder, kan jag tro ...

... detta tågspår är inte heller så där "aktivt", händer någon gång då och då att det sveper förbi ett eller annat godståg (tror jag) ...

Så blir det när verksamheter och tågstationer stängs ner i småbyar.  När de större kedjorna öppnar upp i grannbyar och lockar med bättre priser och större utbud. Lite synd tycker jag. Nyvång var en ganska livad by förr när jag var barn. Det fanns postkontor, en konsum, en korvkiosk, tågstation och busstation ... och hela gruvområdet var en stor "lekplats" för oss som växte upp här under 70- , 80- och 90-talet, hundar möttes där, jag red där väldigt ofta med min häst jag hade ... grillplatser ... ja allt gjorde man där (innan det blev Dinosauriepark och igenbommat), låter säkert inte mycket för en storstadsbo ... men i en sådan här liten håla var det alldeles lagom. :-)

#blogg100

28/100

ÖgaMotÖga

Gillar

Kommentarer

Ama de casa
,
Trist när små orter mer eller mindre försvinner och dör ut... 😟 Men du... Jag misstänker fortfarande att du gnagde på nån ”magic mushroom”, eller att du möjligen slickade lite på nån färgglad groda? 😃amacasa.wordpress.com
ogamotoga
ogamotoga,
Slickade lite, såg god ut.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229