Precis, Madre Mia what a hot ama de casa (inte du bloggerskan ) ... Jag ljuger lite om jag säger att jag är en ama de casa, hemmafru på spanska, för det är jag inte ... jag jobbar så som många andra, men jag har en önskan att vara just en ama de casa 😂.

Jag kommer inte göra en årsresumé som många andra gör, allt som hänt under året står i bloggen om man vill veta och jag är för lat för för en sådan resumé.

Jag kommer inte ge några nyårslöften heller ... vilket pjatt!

Det enda jag jag kan säga är att jag fann mina gamla glasögon ... jösses vad bra jag ser ut!!! Alltså ser bra ut genom dem ... klart och tydligt, jag har alltså gått i en "dimma" i flera😜 år för jag trodde brillorna var puts väck och varit för lat att gå till optiker och skaffa nya ... Jag är en lat människa så ni vet, inom mycket ... tycker om att vara lat och kommer fortsätta vara det.

Fiii fasiken, nu ser jag ut som en riktig lärarinna, ni som inte vet så är jag make-up lärarinna på en skola i Marbella ... med dessa brillor på får man mer pondus och förmodligen kommer jag gå in i min roll till 100%, ska bara inte glömma det röda läppstiftet också. Eleverna kommer INTE få det lätt nu, när jag kan se varenda liten detalj, hahaha ... 😂.

Mitt andra jobb är ju översättare för Momondo ... där passar ju även glasögonen in, jag ser väldigt viktig ut när jag sitter där och knappar på min dator och söker synonymer och annat. Problemet är bara att jag knappt ser något då, med glasögonen på ...

En sak till ... något jag borde göra i starten av 2019, men det är inget löfte ... det är att gå en selfie-kurs! Hur sjutton kan alla bli så snygga, värsta modellerna och allt ... jag blir obekväm och skakig, så de bästa bilder blir suddiga och jag har läst någonstans att man ska ha klara och snygga bilder för att få fler läsare .... jo tack! Klara fick jag, men snygga?

Okej ... kanske dessa faller någon i smaken och jag kommer tjäna mina första 10 miljoner på bloggen, samarbeten strömmar in och jag kommer vinna massa priser och bli världskändis ... bilderna är ju ändå inte suddiga 😂

Nä, om några timmar går jag in i mitt 49:de år ... HU! 😱

Vi hörs! Måste stryka till pannan lite nu, kanske det röda läppstiftet kommer fram också, jag får se ... det är ju ändå snart Nytt År.

Edit: Glömde ju säga: GOTT NYTT ÅR på er alla!!!

  • 406 visningar

Gillar

Kommentarer

Fortsätter med resor. Fick nog av packningen ... väskan blev astung så jag knappt kan lyfta den! Gaaahhhhh!!!! Nu måste jag sortera ut en massa, va sjutton gamla gubbar!!! Kommer bli jättesvårt för mig 😔 för jag vill ju ha med mig allt + ett par få saker till.

Okej, går tillbaka till år 2014 när jag hade en liten europa-turné ... Jag hamnade i Ohrid, känner ni till Ohrid? Fiiii fasiken vad mysigt, så gullig liten stad/by i Makedonien. Det var pissväder med mycket regn och åska i alla dagar, men visst kom solen fram lite då och då 😊.

Ohrid är nog även känd för alla sina kyrkor, både stora och pyttesmå ... fanns i alla storlekar och former. Och Ohridsjön är en av Europas djupaste sjöar, och den ligger mellan Albanien och Makedonien ... Jag reste med buss till Ohrid från Tirana i Albanien.

På bilden här under står vi och väntar för att komma in till Makedonien. Alltså en timme väntan på den Albanska sidan för passkontroller osv, sen hamnade vi i ett ingemansland och fick vänta ytterligare en timme för åter igen en till passkontroll. Lite smådrygt faktiskt och fick beskåda en sådan sorglig historia om en liten pojke och hans morfar/farfar ... usch så hemskt. Kan inte ens skriva om den för då kommer jag börja böla ... de blev separerade iallafall och det var varken kul att se eller höra 😥

Delade taxi med en dansk tjej in till staden från en busstation ... värsta skräckresan någonsin, fy fan vad chauffören körde. Helt skakig i benen efter den färden.

Väl incheckad skulle ju stan spanas in ...


Jag har galet många bilder från Ohrid så det blir jättesvårt att välja för mig.

Ni ser cyklarna där på bron. Det var några "badsugna" pojkar som ägde dem ... och anledningen är dessa skyltar med stjärntecken på ...

Där skulle man slänga ner en peng för att det skulle bringa lycka ... jag dokumenterade min slant när den ploppade i sjöns botten ...

... vad jag fick på bild, det var det här ... Hahahaha ... sicka små tjuvungar 😂

Promenerade runt i flera timmar och man möttes av mysigare och mysigare platser. Massa blommor i trädgårdar och otroligt mycket hängande torkade paprikor.

Hur mycket kyrkor som helst ... har miljarder bilder på dem. Var tvungen att googla ... det sägs ha funnits 365 st i den lilla staden ... en kyrka för varje dag under året ... nu vet jag inte hur många av dessa kyrkor som är i bruk, men många har det varit iallafall.

Fantastiska vyer och ännu mer blommor och paprikor.

Sen finns det en borg också, som man inte bör missa ... hör på det nu Ama de Casa he he ... och branta och galet långa trappor, gå i dem är som ett års träning på gym kan jag tala om. 😂

Är man den personen som inte vill springa runt och titta på kyrkor och borgar, så finns det shoppingstråk också, mindre och större, mysiga små gränder och mindre mysiga gator ... man kan också bada, det finns en liten strand ganska nära centrum, säkert fler om man tar sig längre runt om sjön, men det har jag inte utforskat.

Och så klart blir man hungrig när man är ute och promenerar i flera timmar, vad är då godare med en nygrillad majskolv från en dam på torget? Innan en läcker måltid på någon av de många restauranger som finns runt om i stan.

Fantastisk plats att resa till ett par dagar. Även om det regnade stup i kvarten och åskade stup i kvarten så var det riktigt behaglig temperatur och solen tittade ju fram mellan de där skurarna. Hur man reser dit vet jag inte riktigt eftersom jag tog bussen från Albanien, men jag tror man kan ta flyg till Skopje och sedan buss till Ohrid ... för efter tre dagar i denna stad åkte jag buss till just Skopje för att fortsätta min resa.

  • Resor
  • 450 visningar

Gillar

Kommentarer

Jag börjar undra vad jag kommer mötas av när jag kommer hem till Marbella igen.
Får fler och fler bilder sända till mig på Junior som tydligen fått en ny hobby.
Bada i gyttjepölar och lerigt vatten... Gaahhhh...
Ska jag hälsa på honom som en flodhäst? Hur låter flodhästar egentligen? Måste nog googla läten och hur man sköter om flodisar nu...

Gillar

Kommentarer