Thermopool.

I samarbete med Poolgiganten.se


Sen vi flyttade till hus för 14 år sedan ganska precis, till en trädgård på 1200 kvm så har vi alltid fantiserat om en pool. Vi skulle få plats med en ENORM pool & ändå ha gräsyta kvar att vara på. Men var börjar man? Det finns ju så många olika att välja mellan.

Något som jag nyligen upptäckt är thermopool. Det är precis som det låter som, den är byggd med thermoblock så att den fungerar som en stor termos & är därmed väldigt energieffektiv. Det blir alltså billigare att värma upp poolen än med en annan variant., vilket i det långa loppet även blir bättre för miljön. Materialet den byggs med är miljövänligt eftersom att det går att återvinna! Väggarna består av extruderad cellplats (frigolit) som är fuktresistent & fri från bakterietillväxt. Pooler som är byggda i t.ex trä har inte alls lika lång livslängd som en thermopool, som håller lika länge som en betongbro.

Eftersom att man själv bestämmer hur lång, djup & bred poolen ska vara så krävs det ju en hel del planering kring det. Jag hade nog hunnit ändra mig flera gånger innan det väl kändes rätt. En vill ju inte att den blir för liten men inte heller för maffig. Det gäller att mäta & kolla noga, men sen skulle det bli toppen. Tänk vad härligt att kunna ta ett morgondopp i en fräsch, stor pool ute i trädgården! Utan att behöva dela den med andra som i allmän badbassäng. DRÖMMEN!

Thermopoolens självbärande poolstomme är den verkligen optimal för sluttande tomter. Den kan nämligen byggas på svåråtkomliga platser. Poolstommens konstruktion är helt självbärande & betongplattan kan gjutas även i den mest ojämna terrängen. Så även om man bor bland skog & sten så löser det sig ändå & det är ju precis så det ska vara - att vem som helst kan skaffa sig en pool på sin egna tomt!


Gillar

Kommentarer