Tisdag 28/2: Inne i stallet började jag med att lägga på longeringsgjorden för att se hur hon reagerade på det. När Jag spände gjorden så reagerade hon lite genom att backa några steg och se lite vaksam ut (höja huvudet och spärra upp ögonen lite). Men efter att jag spänt (inte så hårt till en början för att undvika risken för sadeltrång) så var hon lugn och betedde sig helt normalt igen. Eftersom hon accepterade gjorden så gick vi ut till ridhuset för att longera. I longeringen var hon inte lika framåt och fokuserad som hon brukar vara vilket antagligen är en reaktion på att hon har någonting fastspänt runt magen. Efter ett tag blev det bättre och hon lyssnade som vanligt på mina hjälper. Jag slutade då. Nästa gång jag longerar får hon ha på longeringsgjorden igen så att hon verkligen accepterar den i arbetet.

Fick ha bett på sig inne i stallet ett tag.

Onsdag 1/3: Som sagt blev det longering med longeringsgjorden på igen. Det gick mycket bättre idag. Hon slappnade av med den på och var med som hon brukar vara. Tecken som hon visade och tyder på att hon slappnade av var: hon hade lägre och längre form, hon frustade och lyssnade bra på mina hjälper. Hon arbetade bra genom hela kroppen. Efter longeringen frågade jag Sara vilken sadel jag ska använda på Máney, så för att ta reda på det tog on fram en som jag fick testa. Jag la på henne sadeln inne i stallet. Hon reagerade inte så mycket på den, hon stod stilla och verkade lite nyfiken. Spände inte någon sadelgjord. Nästa gång kommer longeringen ske med sadeln på.

Torsdag 2/3: Vila

Fredag 3/3: Longering med sadel på! När jag lade på sadeln reagerade hon inte så mycket vid det momentet, men alldeles efter att jag hade spänt gjorden så sket hon lite löst vilket kan vara tecken på stress. Men när vi kom ut och jag longerade henne så slappnade hon av ganska så snabbt. Hon hade en låg form, arbetade med hela kroppen och hon frustade. Hon hade, från och till, så låg form att det såg ut som att hon skulle vilja lägga sig ned. Men det gjorde hon aldrig. Slutade som vanligt när hon verkade avslappnad och närvarande.

Lördag 4/3: Idag ville jag bryta mönstret lite då hon har varit motvillig när jag hämtar henne i hagen och går till stallet. Men det är endast från hage till stall och från ridhus till stall som hon är så. Jag tror alltså inte att hon har fått en negativitet mot träningen utan att hon mer troligt, inte gillar att vara inne i stallet för mycket. Men för att bryta mönstret och göra någonting annat så släppte jag henne löst inne i ridhuset. Hon verkade tycka att det var lite roligt. Efter det fick hon äta med bettet på och hon blev även tvättad.

Söndag 5/3: Vila

Måndag 6/3: Vila

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments