Graviditetstest positivt eller negativt!?

Måndagen den 29 Januari

Det är nått som inte stämmer. Det är nått som inte känns rätt.

Jag springer till apoteket jag måste få veta, jag måste få något svar. Jag måste förstå varför min kropp beter sig såhär.

De närmaste dagarna har jag spytt varann morgon och fått illamående effekt vid plötsliga tillfällen. Kanske är jag magsjuk? Eller kanske har jag nått virus i kroppen? Det är någonting som inte stämmer. Men vad är de för fel på mig?

Nej nu är det dags att få veta iallfall och utesluta att jag är gravid. För jag kan ju inte vara gravid? Inte nu? Det är ju inte rätt tillfälle. Shit vad gör jag nu. Okej mandy lugna ner dig, andas, stressa inte upp dig i onödan fören du vet. Det är så många tankar som flyger genom huvudet när jag står inne på apoteket och ska välja vilket graviditetstest jag ska ta.

- Hej kan jag hjälpa dig med något? frågar butiksbiträdet.
- Hej, jag är osäker på om jag är gravid eller inte, vad ska jag välja?
- Vi har lite olika test beroende på vad du vill få ut av dem? svarar butiksbiträdet.
- Ehm asså bara nått enkelt och lätt så jag får ett svar, tack!

Jag betalar i kassan, går ut med min orange apotekspåse och mitt hår blåser åt alla håll och kanter.

Jag sparkar av mig skorna innanför dörren, skyndar mig in på toalett och låser dörren. Mitt hjärta slår snabbare än vanligt och känslan av min nervositet växer. Jag klarar inte detta, vad händer om det visar postivit, vad händer om de visar negativt, jag klarar inte de. Detta funkar inte vill jag verkligen veta.

Jag försöker lugna ner mig själv genom att tänka att jag tog ett test för ett tag sen och det visade negativit så jag behöver inte vara orolig.

Nej nu gör jag det bara, nu kissar jag på stickan. Shit det är nu de händer, snart får jag mitt resultat. Timglaset på stickan snurra runt, runt och runt. Jag väntar och väntar.


OMG! NEJ! VA! MEN HUR! VARFÖR NU! VAD FANTASTISKT! MEN ÄR DE SANT? SER JAG RÄTT? ÄR DET ETT PLUS? ÄR JAG GRAVID? MEN HUR LÄNGE? VAD GÖR JAG NU?

På stickan som ligger vid vasken ser jag ett starkt plus, det är väldigt tydligt, så inget att vara osäker på egentligen. Testet är 99 % säkert står de. Men man vet ju aldrig. Hur ska jag verkligen kunna lita på ett test?

Litar du på graviditetstest? Hur var det för dig första gången? Trodde du på det? Tog du fler tester? Hur gjorde du och hur kände du?

Jag bestämmer mig för att ta ett test till men som visar vilken vecka jag är i. Om jag nu är gravid så är det ju viktigt att veta hur långt gången min graviditet är. Återigen tillbaka på apoteket.

- Men hej, hur gick det, är du redan tillbaka säger butiksbiträdet.
Jag är väldigt borta i min egen värld, förvirrad och förstår inte riktigt vad jag håller på med allt har gått så snabbt och känns overkligt på nått sätt.

- Hej hej, det visade att jag var gravid men nu skulle jag vilja veta hur långt gången jag är? Vad väljer jag då?
- Men wow grattis! Här har du ett clearblue test, som visar veckorna svarar butiksbiträdet.

Jag betalar och skyndar mig till bilen. Smäller igen bildörren och tar ett djupt andetag. Vad är det som händer?Varför just nu? Jag har jag inte märkt nått? Är jag verkligen gravid? Ska jag bli mamma?

Tillbaka på toaletten låser jag dörren, tar upp toalettlocket. Men va nej, jag är inte kissnödig. Men va? Kom igen. Lite kan jag väl ändå kissa. Någon droppen eller så. Jag sätter på kranen, det brukar gör att man känner sig kissnödig. Vattnet rinner porlande ner i vasken.

JA NU KOMMER DE! YES DET FUNKADE! Jag lyckas få ut några droppar på testet. När timglaset snurrar den här gången så hinner jag inte tänka något mer än att jag känner mitt hjärta slår så hårt att de känns som ett slag mot bröstet varje gång.
Föresten, hur tog du reda på vilken vecka du va i? Hur kände du när du fick veta?

OMG! NEJ! VAD ÄR DET HÄR? VAD BETYDER DE?

Jag läser i broschyren vad som menas med gravid raskaana 3+ som står i den lilla displayen på testet.
MEN! VA! HUR! JAG HAR JU INTE MÄRKT NÅTT! SÅ LÅNGT GÅNGEN REDAN! OMG! HUR BERÄTTAR JAG DETTA FÖR MIN SAMBO ATT HAN SKA BLI PAPPA! HUR KOMMER HAN REAGERA! HUR KOMMER HAN KÄNNA! Eller vänta lite hur känner jag?

Jag låser upp toalett dörren och går in på mitt rum, stänger dörren efter mig. Lägger båda mina tester på sängkanten. Sedan brister jag ut i gråt. Jag vet inte varför jag gråter. Men mina känslor och tankar då när jag förstod vad detta innebär var väldigt jobbiga att hantera. Jag minns att jag kände mig väldigt rädd. Och väldigt orolig inför hur min sambo skulle ta detta besked om att jag var gravid och att han skulle bli pappa.

Nu kanske ni undrar varför jag reagerar som jag gör.
För att bli föräldrar eller vara gravid är ju något väldigt speciellt & fantastiskt som alla längtar efter. Men i vårt fall var ju detta inte en planerad graviditet & kom som en chock istället. Vi hade så mycket andra planer och mål detta året vilket gjorde att dagen den 29 januari förädrade våra liv totalt.

Forstättning följer... nästa blogg inlägg kommer handla om hur jag väljer att berättar för min sambo att han ska bli pappa, hur han reagerar, där vi bestämmer gemensamtom vi är redo att ta mamma och pappa rollen?


Vad tror ni? Hur tror du han kommer reagera? Hur reagerade din partner på att bli pappa? Finns pappan med i bilden? Eller är du ensamstående?

Gillar

Kommentarer