Blev det en pojke eller flicka? Gissade ni rätt? ;-)

Hej alla Finisar!
Hoppas ni haft en fin lördag! Och kommer få en toppen helg!

Igår la jag ut ett inlägg att jag & min sambo har vunnit storvinsten. Vi har fått lyckan att vara gravida med vårt första barn. Vilket är både läskigt men väldigt fantastiskt!

Båda kommer att växa in i både mamma och pappa rollen och vi kommer växa med tiden i rollen som allt annat här i livet. Första gången är alltid något speciellt då man ej vet vad som förväntas av en och hur man ska göra men träning ger färdighet. Eller?

Hur var det för dig när du väntade ditt första barn?
Kände du dig redo direkt eller kom det med tiden?


Ultraljud vecka 20
Vi har var på ultraljud den 21 Mars på BB i Lund.Det var inte alls den upplevelsen jag och min sambo förväntade oss. Väldigt tråkigt att bli bemöta på det sättet som vi blev.

Hur var ert första ultraljud? Blev ni dåligt eller bra bemöta?Jag ska förklara från början för er hur de var för oss kortfattat.


Jag var jätte kissnödig innan jag skulle få komma in på undersökningen så jag tänkte kissa innan så att jag skulle vara redo och klar när det var dags utan att ligga och kissa på mig på britsen. Jag menar dem trycker ju på magen så tänkte inte att de var nått konstigt med att jag valde att kissa innan.

Tydligen var det helt fel att göra så. Man ska absolut inte kissa innan man gör ultraljudet. För då står livmodern rätt upp och det finns inget kiss i blåsan osv.

Någon annan som varit med om detta!?

Så ett tips KISSA ALDRIG INNAN ni ska göra ert ultraljud för då slipper ni bli dum förklarade som jag blev. Hahaha. Fruktansvärt! Hade ingen aning!

Jag hade liksom ingen aningen om detta att de skulle försvåra själva undersökningen för då hade jag aldrig gjort det.

Jag & min sambo sa till barnmorskan att dem kunde ju isåfall informerat om att man inte får kissa precis innan för att det skulle försvårar undersökningen.
Men det kunde dem tydligen inte göra.

Barnmorskan som undersökte oss var väldigt otrevlig till sättet. Kanske en dålig dag.


Jag och min sambo var ju väldigt exalterade att få se vårt barn, hur de mådde, kön osv men hon bad oss bara vara tysta hela tiden.

Vi såg jätte tydliga bilder på skärmen som hänger på väggen framför oss på vår lilla bebis och ville dem skulle ta bilder när de var som tydligast. Men det kunde hon heller inte göra.

Vad man än sa var det liksom fel. Och ingen direkt information fick man heller mer än svåra sjukhustermer som man knappt förstod hälften av.

Väldigt besviken och chockad hur det gick till.

Men I allt det tråkiga blev jag ändå väldigt berörd av att se vår lilla bebis där på skärmen framför oss händerna, fötterna, huvudet, kropp osv. Så häftigt att de ligger någon i min mage.

Men vem är du där inne? Hur ser du ut? Vad har du för personlighet? Pappas ögon eller mina ögon osv. Många tankar som snurrar i huvudet.


Undersökningen kändes väldigt tråkig och negativ. Helt plötsligt från ingenstans säger barnmorskan det blev en.....


VA VAD SA DU? Svarade vi samspelta

Ja det tydligaste jag har sett så det är garanterat en....

Vi blev riktigt chockade både två. Men VA vi trodde ju att det var en.....

Men vi hade sååååååå fel...

I min mage låg det en liten flicka!

Vi som trodde att det var en pojke konstigt nog men den lilla mini bossen och busunge i min mage var ingen pojke utan är en liten flicka.

Så vi ska bli mamma och pappa till en liten flicka. Vad overkligt allt känns egentligen. Man kan inte riktigt förstå att det är sant. Vilken gåva, vilken lycka. Att få barn med någon man älskar mest i hela världen och som även är ens bästa vän. Någon som komplettera en till max. Att ha skapat något tillsammans som ett barn är ju obeskrivlig kärlek.


Så ni som gissade på en pojke hade fel & ni som gissade på flicka hade rätt! Könet för oss spelar absolut ingen roll så länge det är friskt och mår bra.

Tog ni reda på könet eller ville ni ha det som en överraskning? Var ett första barn en pojke eller flicka??


Kramis på er! <3
Ha en underbar helg så hörs vi snart igen!

Nästa inlägg kommer handla om namn till vår lilla flicka.


Gillar

Kommentarer

FruStjärnfeldt
FruStjärnfeldt,
åh en liten flicka! vad roligt! 🌸 så himla tråkigt att ni fick sånt benötande, vi har alltid blivit väldigt bra bemötta på kk i lund när vi gjort ultraljud. Och jag har variy och kissat innan mina UL itan att få utskällning 🙈 har t.o.m blivit ombedd att gå och försöka kissa igen för att se om bebisen ville ändra sig lite så de kunde se allt 🤔
vi valde att låta båda barnens kön bli överraskningar, vi sa till oss själva ”man ska inte öppna julklappen före julafton” 😂 så vår första var också en flicka och den andra blev en pojke 😊 lycka till med allt, ska bli kul att följa din resa 😊
nouw.com/frustjärnfeldt
MandyEriksson
MandyEriksson,
Tack så mycket 😃 <3 Så konstig att dem ber liksom alla andra att kissa men sen när jag gör det så är det helt fel! Måste verkligen varit helt fel person vi fick, kankse inte trivs med sitt jobb eller hade en dålig dag. Liksom helt första gången för oss så jag riktigt tråkigt, vi ska dit igen och då ska jag säga till henne nu när man har mer kött på bena. Ååå vad mysig med överraskningar. Vi ville verkligen veta just första gången iaf kände båda. Ses snart kanske 😉 <3 nouw.com/mandyeriksson
Annykristina
Annykristina,
Jag hade inte kissat innan undersökningen och det var det första jag fick gå och göra eftersom kissblåsan tog upp hela skärmen så hon såg inte bebisen. Så intressant det där med olika bud. Däremot var vår BM jättebra och förklarade allt, hon bad till och med om ursäkt för att hon förklarade så mycket, men det var vi bara glada över. Tråkigt när man hör om dom som får en otrevlig BM.. 😟nouw.com/annykristina
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229