Är du gravid? Har du fått missfall någon gång!? Jag är i vecka 17 nu!

Kära läsare!

Idag går jag in i vecka 17 plus 2 dagar för att vara exakt Hahaha ;-)

Är du gravid? Isåfall vilken vecka är
du i? Hur mår du?

När jag var i det tidiga stadiet för min graviditet och inte hade någon aning om att en bebis låg i min mage kände jag inte av något speciellt.

Jag jobbade på för fullt, tränade och gjorde sånt man kanske inte ska göra om man vetat att man är gravid.

Dock anser jag personligen att man vist ska kunna göra precis vad man brukar göra och inte ändra sig eller sina vanor pågrund utav att man är gravid. Håller du med?

För är det mening så blir bebisen kvar.

Jag har hört att många oroar sig för att få missfall under det tidiga stadiet av deras graviditet då det är större risk att de kan inträffa. Vilket jag har respekt för och förståelse för. Och stämmer sjävklart.

Det jag skulle vilja säga till er är att gå inte runt och va oroliga utan bara kör på och ta en dag i taget istället. Jag menar händer det att man för ett missfall så är det inget man kan påverka eller kunnat gjort annorlunda utan de är ju kroppens sätt att säga att någonting är fel. Så hur jobbigt och hemskt det är att få ett missfall så får man väl någonstans tänka att de inte var mening just där och då.

Varför jag har förståelse och säger de här till dig är för att jag själv varit med om ett missfall.
Sen är alla människor olika och man hanterar saker och ting på olika sätt. Men för mig hjälpte det att tänka att de inte var mening utan förmodligen mådde inte barnet tillräckligt bra i min mage för att stanna därför hände det. Och då kändes de bättre för mig när jag tänkte så.

Har du råkat ut för missfall någon gång? Hur kände du? Och vad är ditt råd.

Okej tillbaka till där vi var från början... om min tidigare graviditet att jag ej märkt något.

Klart man var upp och ner i humöret, kände sig lite konstig då och då men inget märkvärdigt. Det är då alla brukar säga att de är som värst dem 3 första månaderna. Hur var de för dig?

Det är faktiskt nu för ca 2-3 veckor sedan jag börjat känna av min graviditet. Mår illa konstant. Speciellt på morgonen om jag inte äter direkt när jag vaknar.

Så man kan väl säga att jag har en livlig busunge i min mage som jävlas med sin mamma då och då.

Det jag har märket är att man måste äta ännu oftare för att slippa illamåendet.

Vad äter ni på morgonen? Har du något tips på vad som lindrar illamåendet?
Antar att de är väldigt individuellt för vad som fungerar men ändå nyfiken på att få höra vad ni tycker och som funkar på er.

Jag sover väldigt bra på nätterna förutom att jag saknar min sambo vid min sida. Jag hatar verkligen att sova utan honom. Är så tomt och ingen som håller om
en eller som man kan ligga och prata med om
allt och inget.

Jag kan dock känna att det bubblar väldigt mycket i magen och att de stramar till innan jag ska sova ungefär som man har mensvärk fast inte alls lika ont. Mer känslan av att någonting händer i magen. Undra vad det kan vara?

Nääää nu börjar jag bli hungrig. Blir några frallor med ost och gurka på, mums!

Godnatt kära läsare så hörs vi snart igen!

Gillar

Kommentarer

Julialinneaj
Julialinneaj,
Bra inlägg, du tar upp mycket viktigt!😃
nouw.com/julialinneaj
MandyEriksson
MandyEriksson,
Tack för responsen! ❤️ Kul att du tyckte om inlägget 😁!!
nouw.com/mandyeriksson
EmmyChandler
EmmyChandler,

Höll också igång precis som vanligt första veckorna. Är såklart annat kanske om det är en ”riskgraviditet” men tror annars som dig att man inte behöver börja ändra hela sitt liv för att man blivit gravid. Skapar nog bara onödig stress hos en själv, så länge det känns bra i kroppen ska man nog inte oroa sig. 😊

nouw.com/emmychandler
MandyEriksson
MandyEriksson,
tack för din respons emmy 😁! vad kul att höra vad du tycker!
nouw.com/mandyeriksson
Lexochlogan
Lexochlogan,
så spännande, roligt att läsa om
nouw.com/lexochlogan
MandyEriksson
MandyEriksson,
Ååå vad kul att du gillade inlägget 😁
nouw.com/mandyeriksson
jonnasofieh
jonnasofieh,
Jag hade inte så mycket val än att anpassa mig efter graviditeten direkt. hade fruktansvärd foglossning redan från vecka 7 och genom hela graviditeten, så det var svårt att hålla lika högt tempo som innan. Så det blev fler yogapass än styrkepass, men det gick ändå 😅
nouw.com/jonnasofieh
MandyEriksson
MandyEriksson,
Åh vad kul att du delade med dig Jonna! Har absolut förståelse för att man måste anpassa sig om kroppen säger ifrån. Men menade mer att ibland oroar man sig och stressar upp sig i onödan och påverkar vår kropp omdvetet. Härligt med yogapass, aldrig prövat dock! 😅
nouw.com/mandyeriksson