Upp som en sol ned som en Pannkaka ..

De uttrycket passar ju bra idag, vaknade pigg och utvilad vid halv åtta av mig själv. Började med att dricka en kopp kaffe medans jag strukturerade upp dagen i mitt huvud och kikade ut genom köksfönstret. Vi har väldigt mycket trevligare utsikt här ifrån en vår förra lägenhet.

Sen vid lunch åkte jag till stallet, lunchfodrade och sen bjöd Pappa på kaffe innan vi tog in Majsan. Klippte klart henne i öronen innan vi lastade och åkte till banan. Hon var som vanligt när vi åkte, selade ut osv men under fjärde varvet tyckte Pappa att hon helt plötsligt blev lite konstig liksom la ned lite för dagen. Men han tänkte att de var banunderlaget som störde henne då de var rätt skitigt som de brukar vara vid den här årstiden.

Hon gick sitt jobb iallafall, men kändes väl sådär tyckte han. Kom upp med henne till stallet, börjar sela och går till duschen med henne. Som vanligt schamponerar jag alltid henne när hon gått banjobb, dels för att de är bra att tvätta ur pälsen ordentligt på dem i mellan åt då vi inte duschar dem hemma under kallare årstider då vi måste stänga hela stallet då och sen för att Majsan tycker de är mysigt att bli in gnuggad med linimentschampoo.

När jag har skapat av henne, täcket är på och vi ska gå ut så vill hon helt plötsligt inte följa med ut, utan drar bena lite efter sig, tänker väl inte mer på de men går ett par varv på stallbacken ( hon är seg och drar fortfarande benen efter sig ) går in i stallet, klär på henne de sista och vi åker hem.

Väl hemma så vill hon inte gå av hästtransporten, nog för att hon alltid är försiktig numera efter en vinter snubblat på rampen på vägen ut och gått ned på knä men vi till slut backade hon iallafall ut och när hon börjar gå på stallbacken ser man att hon inte går rent och är irriterad över något. Vi kollar alla hovar, hittar inget så vi får helt enkelt släppa ut henne i hagen. Väl där står hon och trampar fram och tillbaka precis som hon inte vet vilket ben hon ska vila på. Men Pappa leder iallafall ut henne på gräset och väl där börjar hon iallafall röra lite på sig och äter av gräset.

Suck vi får hoppas på att hon bara trampat igenom och skrapat i kotan eller liknande men man tänker ju på alla skräckgrejer man kan komma på som senskador och liknande. Vi får se hur hon ser ut imorgon om hon är svullen eller om de syns något annat på henne som att hon är halt till exempel. Känns så jäkla trist när hon ska starta på Måndag, men vi får ge henne helgen och blir hon inte bättre är de bara att stryka ..

Älskade lilla häst, önskar att du kunde tala om vart de felas ❤

Stene han levde rövare i sin hage, följer ni oss på Instagram ligger de ett klipp där på honom, men han skulle vila idag och imorgon blir de promenad för att mjuka upp alla muskler och allmänt få honom att känna välbefinnande. Annars så idag har jag tvättat, diskat och lite allmänt sånt hemma och nu dricker jag te. Älskar min nya lilla Tekanna från Ikea, perfekt för löste 👐 Älskar att dricka te på Hösten/vintern, köper mitt te från Kränku på Gotland men de har en hemsida också man kan beställa ifrån.

Gillar