Tisdag - Fin häst & Fint stall

Godkväll.

Haft ännu en ledig dag och den har delvis spenderats i stallet och delvis här hemma. Började med Stene idag, flätade till och med hans pannlugg idag och han ser så gullig ut så i fläta 😍 Haha varför jag flätade den är för att han har så mycket lång pannlugg och den vill gärna vara i vägen när man ska ha träns på honom.

Han fick gå ett pass på lina idag, han mognar mer och mer vad de gäller den biten och vi fortsätter att jobba med basic saker som avslappning, öka och sänka tempot och öka och minska volter. Desto mer detta sitter från marken desto lättare misstänker jag att ridningen kommer att vara. En häst kan aldrig få för mycket grundträning helt enkelt, det är det som bygger dem för framtiden.

Han kämpade på bra idag med tanke på hur jobbigt han tycker de är, han var väldigt duktig och det kändes verkligen som han har tagit många kliv framåt på det här månaderna som han nu varit hos oss.

Efter han var tillbaka släppt i hagen var klockan bara halv elva och tyckte de var förtidigt för dem att äta lunch så jag mockade, började plocka i ordning på Majsans tävlingsele och gjorde rent den.Den hade dammat igen rätt rejält efter ha hängt i snart tre månader, kastade ned saker för tvätt med i en IKEA påse som fick följa med hem. Så nu har jag tvättat en hög med selunderlägg, brösta och lite annat smått och gott. Putsade även upp lite andra läder grejer som behövde sig en upp smörjning 😉 Sen har jag städat upp där inne så nu är jag nöjd. 

Här hemma har jag kört flera tvättmaskiner, vart till återvinningen och slängt saker. Just nu är jag inne i något städmood vilket jag inte haft på länge. Jag är egentligen en ganska pedant person och gillar att ha ordning och reda runt omkring mig men inte riktigt orkat när jag jobbat så mycket men nu har jag fått ladda batterierna två dagar extra vilket behövdes. 

Imorgon jobbar jag mellan 07.00-15.30 så Stene ska få en välförtjänt vilodag hemma i hagen med lite pussar på kvällen. 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Skönt att ha städmood och få massor gjort! 😄nouw.com/mariellefriman
mandastillnert
mandastillnert,
Yes 👍🏻 dragit för länge på de 🙈 men behövde de här två dagarna och landa lite och andas då återvänder energin igen 👋🏻nouw.com/mandastillnert
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229