Stene min Stene / Plan framöver

I Söndags skrev jag desperat ett sms till Sara, självklart var Jag både ledsen och upprörd efter vad som hänt med Stene och hjärnan gick på hög varv i två dygn. Och Ja jag vet att de är en ung oerfaren häst och att bakslag kommer men de kan också bli farligt om det gör som Stene gjorde i Söndags, ställer sig rakt upp eller sticker i ren sken över hela ridbanan.

Självklart ska han få reagera på saker men Stene har väldigt nära till flykt, vilket jag trodde att vi hade dämpat med allt arbete jag lagt ned i vinter på honom men tydligen inte.

Men Sara var snäll och bad och få återkomma när hon hade sätt över sitt schema och kolla hur hon hade de med boxplatser.Så hörde hon av sig igår och sa att hon kan ta Stene i början på Maj förhoppningsvis. Då han åter till henne för fortsatt utbildning några veckor vilket jag tror han behöver.

Men just nu hemma ska han vila från ridning, jag ska markarbeta honom några dagar i veckan för att hålla hans midjemått i schak och sen ska han mest smälta allt som hänt honom sista tiden innan han åker igen. 

Det är jätte svårt, Stene är hyper känslig för saker och jag börjar mer och mer misstänka att han är bakskygg .. Vet att han fått en sån här black out förut och de var när jag skulle pröva tömköra honom och han gillar inte när saker kommer bakom rumpan på honom. Därför tror jag de triggade honom i Söndags för när du hoppar av kommer benet över rumpan på honom.  

Så detta måste vi träna på, har lite ideer jag ska pröva också, men det får bli nu under påskhelgen när jag har mer tid över. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229