Godkväll.

Idag stod arbete på schemat för min del, kort dag mellan 8-13 vilket ändå var rätt skönt, sen åkte jag raka vägen till stallet. Hade med mig bilen som vi lånar så jag kunde koppla på transporten för lite lastträning igen. Men innan jag tog in Stene så mockade jag och fixade de mesta och Pappa selade Majsan och åkte ut för en lugnare tur. 

Sen var de Herr Tapirs tur, han kom gnäggandes i hagen direkt, han ville gärna följa med in. Började med att borsta av honom lite, just nu rullar sig typ varje dag just nu så hans svans syns inte att den är tvättad för två veckor sedan 😉 Får väl göra ett ryck med den i helgen igen. 

Jag hade ställt in en höpåse plus lite pellets i transporten redan innan vi gick dit, vill att allt sådant ska vara klart innan och transporten är öppnad också. Sen går jag ned förbi den först och sen vänder vi upp och går mot utan tvekan från min sida, Stene måste känna att de inte är någon fara. 

Han stannade första gången på rampen i typ 1 minut och luktade på mellanväggen och lite sådant sen tog suget över för höet som låg där inne. Han stod snällt och åt några minuter sedan backade jag ut honom, vände honom gick mot hagen en bit och sen vände upp och gick mot transporten igen. Han tvekade en dryg minutpå rampen igen sen klev han snällt in och ställde sig och åt pellets och hö från golvet. Där fick han sen stå i ca 5 minuter sedan backade jag lugnt av honom och började gå mot gräshagen. Lät han först lite som belöning äta gräs på gräsmattan 😁 Tyckte han hade gjort sig förtjänt av trots att han skulle gå ned till sin gräshage.

Nu har vi lastat två gånger denna vecka så nu ska vi låta de vara i någon vecka, vill inte att de blir för mycket heller utan de måste vara lagom, så nu får vi ägna oss åt annat resten av veckan. 

När Stene var utsläppt på gräs och verkade stormtrivas i vanlig ordning, så fixade jag vatten ut till den hagen plus gjorde klart de sista inne i stallet innan jag åkte hem och tog en god kopp kaffe som var rejält efterlängtad! 

Nu har höstrusket hittat hit igen och de har hällregnat sedan tidigt på kvällningen här, någon brist på vatten i brunnen blir de nog inte i år inte om de fortsätter så här. Dags att ta fram täcken om den ska fortsätta så här på dagtid med. 


Gillar

Kommentarer

Bettinas islandshäst
,
Bra jobbat! Det är så himla skönt när lastningen funkar (vet precis hur det är när det INTE funkar)bettinasislandshast.blogspot.se/
mandastillnert
,
Nej de är sjukt frustrerande, hoppas vi kommit över tröskeln nu! För han står snällt bara han kommer in, och de är inga problem att köra honom 😊 nouw.com/mandastillnert
IP: 82.99.3.229