När Tapiren är på sitt egensinniga humör.

Godkväll.

Idag har de äntligen regnat lite efter en varm vecka de behövs verkligen för allt dammar och blir så torrt och speciellt i hagarna så lite regn skadar inte. Idag tog jag en tur till staden och Granngården och handlade lite åt Tapiren som dels hade slut på mat i sin tunna men också spån. Har gått från att använda spånpellets till kutterspån två sista gångerna och de är ingen större skillnad att mocka åt honom då han är renlig av sig.

De handlar mest om priset numera sedan de bytte leverantör på spånpellets och då tycker jag att jag lika bra kan köpa kutterspån istället och så vill jag att han ska ha ganska tjockbädd i boxen då han gärna gräver sig ned annars och då får han sår på hasorna precis som Loppan fick.

Tapiren hade ledigt idag med vilket jag kände att han behövde men igår hade han plockat av sig grimman på kvällen och vägrade komma trots att han var ensam kvar ute. Han sprang omkring och slog bakut för sig själv där i hagen, Mig gör han sällan sådant här med nu för tiden de var mer i början, men man får inte bli arg, stressad eller jaga honom för han kommer när han känner sig redo. De är likadant när han är lös på ridbanan, jag ignorerar honom och går till grinden och så väntar jag där tills han känner sig klar att gå hem och ibland tar de 1 minut och andra gånger tar de 10 minuter men han kommer alltid till slut.

Men andra måste ju kunna hantera honom på ett säkert sätt så vi får ta och öva de här med grimma på och av i hagen igen, brukar göra de ibland för att påminna honom om att han ska stoppa i huvudet själv i grimman. Han kan inte ha grimma i hagen då han plockar av sig den och leker med den och sen får han skav i ansiktet dessutom så försöker ha så lite grimma på honom som är möjligt.

Annars idag har jag passat på att tvätta undan och städa lite när ändå vädret varit sämre och imorgon är de dags för blodprov nummer 3 i ordningen. De ska ännu en gång kolla mitt socker och se om de sjunkit något sedan förra gången och de betyder att jag måste fasta från klockan 22 ikväll fram tills provet tas imorgon bitti. Jag får inte ens dricka vatten vilket är lite påfrestande tycker jag men de är bara att bita ihop och hoppas på att jag får sova ostört inatt så märker jag inte av de så mycket 😉


Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Hoppas blodprovet är bättre . nouw.com/fia_jungdalen
mandastillnert
mandastillnert,
Jag hoppas verkligen att de sänkts denna gång för livrädd för diabetes 😔nouw.com/mandastillnert
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229