Lördagsmys

Godkväll

Loppan och Majsan fick följa med mig in, Loppan fick en rejäl rykt vilket behövdes för hon har levt vildhästliv medans vi var bortresta 😉 Sen fick hon stå med framhovarna i en hink med vatten en stund, hon var väldigt fundersam och ville gärna kliva ur hinken men efter ett par gånger stod hon snällt med dem i vattnet.

Nu när de är sådan torka och de går i princip på jordbacke så får ju hovarna ingen fukt och då torkar de ut och blir stenhårda och går sönder. Hon skulle behöva stå med bakhovarna också i vatten men vi börjar lite lätt med framhovarna så hon får vänja sig.

När Loppan var klar så fick hon gå in i sin box och äta lite medans jag ryktade på Majsan. Hon blir jätte sotis när man håller på med Loppan så kände att hon behövde också få lite tid. Passade på att klippa henne i nacken med, hennes man och svans de växer som ogräs sedan hon kom hem. Hennes pannlugg har blivit både längre och tjockare också till min lycka 😍

Innan de fick gå ut sprayade jag på dem Optimal, vart lite misstänksam mot den tycker inte den är lika bra som US men hästarna verkar nöjda och slår inte lika mycket med svansarna efter de fått på sig de så.

Nu ska jag bara ta de lugnt resten av kvällen, lite lagom i denna värme!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229