Hejdå 2020 och Välkommen 2021

Vi alla har ju levt i en upp och nedvänd värld sista året och jag tror de flesta välkommande 2021 med öppna armar även om vi fortfarande lever i en upp och nedvänd värld. De finns hopp i alla fall, att tänk när de började rapportera om Coronaviruset för första gången så tänkte man att jaja de kommer nog inte bli så farligt och här sitter vi dryga året senare.

Mycket har hänt under året som gått, och tänkte väl försöka sammanfatta de stora och vad årets planer är om jag nu kan få ned de i skriftlig form.

De första stora som hände förra året var ju att jag valde att lämna Stene till Sara för försäljning i Januari och försäljningen gick ju ganska snabbt ändå för i slutet på Februari var han påväg till sitt nya hem i Skåne. De var ju både med sorg och lättnad jag sålde honom, vi passade helt enkelt inte för varandra och han har de toppen bra numera. Så för första gången sedan jag var drygt 12 år gammal var jag utan egen häst.

Sen gjorde jag ju också min första termin vid Karlstad Universitet vid denna tid, dels hade jag ju börjat åka dit för när träffarna innan Corona satte stopp för de. On The Line hade ju flyttat in i början på December - 19 och rehabtränade för fullt med sin husse.

Sen kom ju Corona och satte stopp för de mesta, dels ställdes vår undervisning om till digitalt och de flesta trodde nog att de bara skulle bli fram till sommaren men när väl hösten kom så var de ju fortfarande digitalt som gällde. Under sommaren i år blev de inte så mycket gjort mer en att vi solade och badade på hemmaplan, eller ja vi flög över till Gotland en sväng också. Just då hade Gotland väldigt få fall av Covid-19 men de har tyvärr ändrats idag. Där ägnade vi oss åt att äta god mat, ta de lugnt och promenera runt Visby. Ett normalt år hade vi tagit med oss bilen över men då vi valde att flyga istället så blev de inte så. Flyget tog in mindre passagerare än vad fartygen gör/gjorde därför kändes de säkrare.

Fick börja köra OTL lite då och då och har fortsatt med de, inget regelbundet men händer som sagt ibland. Han tävlade en del under sommaren och början på hösten. Inga jätte resultat men han visade ändå sin grundkapacitet och att han faktiskt var frisk igen. Nu har han inte startat sedan i början på Hösten men de beror på att han fick en elak sårskada och han springer inte heller bra på brodd därför tränar han bara just nu.

Hösten kom och mina studier drog igång igen, jag försökte efter sommaren där jag hade promenerat utomhus 4 dagar i veckan att köra lika mycket på gymmet trots Corona. Sen gjorde jag ju min första VFU under Oktober/November och då tappade jag lite lusten att träna och sen stängdes ju gymmet ned pga av rådande omständigheter.

Så sen har de ju inte hänt så mycket mer under föregående år, man har haft social distansering från människor, all undervisning på distans via internet och allmänt försöka hålla näsan över vattenytan och hålla i & ut.

OTL hoppas jag kommer starta på lite under året och få vara frisk, Majlis ska ju förhoppningsvis få en frisk och välskapt unge i Maj och Palle hoppas vi på kommer kvala under året.

Men nu är 2021 här och de betyder faktiskt att jag om tre månader lite drygt fyller 30 år. Så mitt stora mål i år nu när jag börjar fått rätsida på mitt mående och känner mig stabil är:

- Jobba mot ett hälsosammare liv, promenader 3-4 gånger i veckan plus räkna kalorier genom Lifesum för att se att jag verkligen äter och inte skippar måltider. Och på så sätt förhoppningsvis tappa några kilon under året.

- Försöka börja spara undan pengar och för att kunna göra de behöver ja sluta med min största last jag dragits med i 15 år snart - sluta röka.

- Fixa mina studier och se till att de verkligen är upp strukturerat och inte låta de bli kaos vilket är lätt hänt.

- Fylla 30 år och förhoppningsvis kunna fira de med mina nära och kära 💕

- Må bra, vara lycklig, inte låta folk köra med mig och fatta mina egna beslut efter hur jag känner. Bli bättre på att säga nej.

- Att få vara frisk!

Nu lämnar jag 2020 bakom mig och välkomnar 2021.

Gillar

Kommentarer