Den misstänksamme Tapiren

Godförmiddag.

Ska strax iväg och jobba ett pass mellan 12.15-16.15 sen raka vägen till stallet. Har avverkat två av tre pass denna vecka då, men man vet aldrig kan hinna trilla in mera så att säga.

Igår vaknade jag vid 03.30 så vid halv fem igår när jag åkte till stallet var jag väldigt trött kan jag lova. Så Stene fick faktiskt vila igår och jag mockade bara och gjorde klart för kvällen innan jag hamnade hemma där jag inte orkade göra så många knop. Därför har jag en hel del att göra i eftermiddag med andra ord, men sånt är livet 😉

Satte upp hönät igår i hagen till Stene, först trodde han att jag försökta mörda honom långsamt eller liknande, han var otroligt misstänksam. Men la lite hö på backen med, de var för igår visste inte husse när han skulle komma hem och släppa in honom för kvällen och Stene har inte så mycket kvar och äta i sin hage så därför så tyckte jag att de kunde vara en god ide att pröva hönät igår för att han inte skulle dammsuga upp allt hö på under 20 minuter ..

Hängde upp de i kroken som redan sitter i trädet efter som vi hade nät till Ebba i perioder, gick därifrån och mockade och kollade ut med jämna mellanrum för att se hur han reagerade, till slut kom han på att de faktiskt var hö i nätet men visst tog de en stund. Han är ju så fjantig med nya saker, kryper nästan ur skinnet tills han kommer på att de inte var så farligt som han trodde.

Så när jag åkte hem stod han och pillade med sitt hö och verkade nöjd, förhoppningvis var han nöjd ända tills husse kom hem. Han blir lite lätt hysterisk när han är hungrig som de flesta Haflingers 😉


Gillar

Kommentarer