Idag har de verkligen vart en typisk måndag, trött och seg eller ja känns mer som energin är slut helt enkelt. Var på föreläsning på förmiddagen och påväg till stallet nästan där lyckades jag sätta fast bilen i en snödriva så Pappa fick komma med traktorn och dels dra loss mig och sen ploga vägen så jag kom fram. Vägen var plogad till gärderna men där hade de drivit igen och de klarar inte min bil helt enkelt.

Så idag fick Loppan helt enkelt vila så rider jag imorgon på förmiddagen innan jag ska in till Universitetet, idag tänker jag ta en helt off kväll och sen rycka upp mig imorgon. Har en del plugg som behöver göras och Majsan kom inte med på Romme så vi letar nya lopp, svårt när de har dåligt med poäng på sig.

Hoppas ni haft en bättre måndag en mig ;-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Loppan är brunstig, hon kröker på nacken, slår med frambenet och skriker samtidigt som hon hälsar på Majsan 😳 Kände redan igår att hon var "seg" och de var ännu värre idag, hon är jätte jobbig att arbeta med när hon brunstar.

Så imorgon får de bli en promenad, idag blev de longering vilket kanske var tur för annars hade jag nog spunkat sönder 😉 Hon fick skritta & trava en stund på lina, har dragit ned kraftfodret då höet verkligen är super bra och hon blir och se ut som en liten korv. Så nu får hon mest krubbskrammel, lite mineraler och betfor för att hon ska få i sig vätska och fibrer då hon gärna tuggar i sig allt hon hittar i hagen.

Imorgon på förmiddagen är de Universitetet som gäller, sen hem, veckohandla och förbereda inför seminarium 1. Dock har vi en gruppuppgift och jag känner typ 1 min grupp .. Så får försöka prata med någon imorgon och hoppas någon från min grupp är där.

Nu blir de fortsätta chilla resten av kvällen, helt seg fortfarande efter tentaveckan.

Likes

Comments

Idag blev det ett rent dressyrpass på ribanan med fokus på lösgörande arbete, var flera veckor sedan vi red där sist måste vart när vi tränade för Lisa.

La mycket fokus på att flytta henne i sidvärteserörelser, brukar vara effektivt för att lossa henne i hela kroppen och matte hade rätt denna gång med. Efter de la jag in lite joggande i låg och lång form med fokus på att få henne avslappnad, dock var hon inte hel nöjd med bettet utan höll på att tugga på de i mellanåt. De här är bettet hon hade när hon kom till oss, sparat de i alla år och använt de ibland. Dock tycker jag inte att jag får till remontnosgrimman som jag vill utan att den hamnar för långt ned, ska ta med håltången och göra fler hål får vi se. Är inte så förtjust i remont men ponnyn verkar nöjd med de så får väl lita på henne 😉

Gjorde även en hel del halter för att skapa fokus hos henne, men även övergångar mellan skritt och trav vilket också brukar vasra effektivt. De är för halt på ridbanan för galopp nu då de ligger is under snön så vi höll oss bara till skritt och trav. Men de man inte kan göra i de lägre gångarterna kan man inte heller göra i galopp.

Hon kändes riktigt fin på slutet och frustade för glatta livet typ, promenerade hem med henne sen så hon fick skritta av ordentligt. Nöjd tant och nöjd matte när jag släppte ut henne i hagen och gav henne lunch.

Nu ska jag ha en skön hemmadag, och imorgon ska vi träna vidare 😉 Ska kolla över nästa veckas schema med!

Likes

Comments

Nu är de äntligen helg för min del, tentan är över för denna gång hoppas iallafall på godkänt men förväntar mig inget så blir man inte besviken 😉

På hemvägen var jag förbi stallet, hade redan planerat låta Loppan vila idag och sen rida Lördag & Söndag istället. Så idag blev de bara morotsleverans ut i hagen och pussar med min favorittjejer alla tre ❤ Nu tänker jag göra så liten som möjligen resten av dagen och sen bara ladda batterierna inför imorgon. Serier och sängen låter som en god ide? 😉

Fresten kolla in Loppan igår, haha så rastlös när matte tar för lång tid på sig tycker hon!

Likes

Comments

Godkväll

Har vart jätte tråkig denna vecka då jag mesta del av dygnets timmar sitter med tentaplugget, och så glömde jag såklart kvar kameran i stallet idag hade ju nya bilder .. Men efter ha suttit några timmar i morse och pluggat så åkte jag till stallet, mockade innan jag tog in Loppan och sadlade.

Vi skrittade och travade upp på Lovisarundan, satt i gummiöron också i hennes mössa och då blev hon betydligt lugnare där uppe tills de kom en häst i fullfart .. Hm ja alla människor har inte hästvett 😉 De gick bra iallafall och Loppan lugnade sig till slut och skrittade snällt vidare och på tillbaka vägen var vi själva.

Väl hemma så lyckades madame skaka av sig hela tränset, kliar under mössan och då skakar hon på huvudet och smack där stod hon med tränset runt halsen. Släppte sen ut henne och så fick de lunch hö medans jag gjorde klart stallet. Majsan nöp mig också i axeln för att jag inte kliade på henne ordentligt tok Maja ❤ Planering på att anmäla henne pågår, som husse sa idag nu får de bära eller brista och sen får vi ta de där ifrån.

Nu mot studierna och försöka förbereda sig så gott de går, önska mig lycka till imorgon, kommer bli skönt när man kliver ut från Universitet imorgon eftermiddag!

Likes

Comments

Godkväll

Lång dag idag, började med att plugga i förmiddags och ska fortsätta med de nu resten av kvällen med. Men där i mellan var jag i stallet, skulle rida men idag kom hästtandläkaren ut till resten av högen som skulle kollas så hjälpte till med de. Klippte också öronen medans Jullan var drogad, så nu är hennes lotussar väck 😉

Loppan fick vila iför som de här tog hela eftermiddagen typ, blir så när fyra hästar ska kollas i munnen, och Jullan drog de 4 vargtänder på idag. Majsan behövde slipas till så förhoppningvis blir hon lugnare i munnen nu också.

Loppan blev självklart misstänksam när de kom en hästtandläkare så hon var nog rätt glad över att slippa idag, och sen kom hennes remontnosgrimma idag så imorgon får vi se om den passar. Fick tag i en som passar på hennes nuvarande träns istället för att köpa ett helt nytt och dessutom var de rabatt på den här.

Men nu ska jag återgå till pluggandet, och sen längta efter att rida min Lilla Lopphoppa imorgon, de finns verkligen inget bättre än att jobba med henne. Arbetsglad, känslig och väldigt väldigt snäll ❤ Min Once in a lifte time häst är hon. 

Likes

Comments

​Godeftermiddag

Sitter som vanligt med mina papper och försöker få något gjort, ska strax fixa en kopp kaffe men tänkte slänga in ett hej här först. Började min dag men en tur till stan och Granngården för att köpa spån till Loppopoppo som hade lite dåligt med de i sin box. Gillar att ha tjockare bädd åt henne så hon slipper få liggsår på haserna. Hon måste ha dubbelt så mycket som de andra för hon stökar runt så på nätterna och då skjuter hon undan spånet helt enkelt. Sen åkte jag till stallet, mockade, ströade alla tre boxar med nytt spån, fixade mat osv. Men tog även in Loppan för lite mys på hennes lediga dag.

Tvättade svansen idag, med har inte velat göra de när de vart så kallt ute men iför som hon blivit lite dålig i mage sista dagarna när de börjat tina i hagen ( som vanligt när de blir så här ) så tyckte jag de var dags för en svansdusch. Efter de ryktade jag henne och satte på henne ett annat lite tunnare täcke, hon fick ta sitt 200 grams istället för 300 grams. De är två plus ute men hon har nästan ingen vinterpäls kvar så då fryser hon om rumpan 😜

Förövrigt tycker jag vi börjar få ordning på hennes hull, plus hennes kropp för övrigt, de har vart upp och ned hela vintern men tycker hon äter mycket bättre efter tandchecken plus att nu slabbar hon inte ned hela krubban längre utan städar ur den ordentligt.

Räkningen var mindre rolig men ibland måste man, hon ska också vaccineras snart tillsammans med de andra. Imorgon kommer förhoppningsvis hennes nya nosgrimma, ska rida henne imorgon och de andra hästarna får besök för tandcheck.

Nu mot kaffemaskinen och sen dyka ned i plugget igen, vi hörs senare 💅

Likes

Comments

Dramatisk framställning och te en måndagskväll ☕️

Likes

Comments

Måndag igen och på fredag är de tenta dags så ägnar mina eftermiddagar/kvällar åt att läsa för att försöka förstå något inför den 😉 Men imorse var vi iväg och veckohandlade och efter de åkte jag till stallet. Började med att mocka innan jag gick ut och tog in Loppan för lite avrastning på lina. De är sällan hon går tre dagar på raken men iför som hon var lite odräglig igår så fick hon göra av med lite energi idag också.

Dagen till ära fick hon ha ett tredelat syntet bett med fasta ringar,köpte de för något år sedan men knappt ridit på de av någon märklig anledning, får prov rida de någon dag och se varför jag valde bort de för hon verkade tycka de var helt okej nu iallafall.

Hon var pigg idag med och ägnade sig åt att dra iväg i galopp när de passade henne själv typ, men efter en stund lugnade hon ned sig och travade på fint och avslappnat. Frustar de gör hon så de låter över hela bygden 😂 Efteråt fick hon äntligen sin lunch som hon suktat efter ända sedan mattes bil visade sig.

Gjorde klart de sista i stallet, sopade och plockade undan innan jag släckte och åkte hem, sen dess har jag suttit med drama delen och läst med en paus för att påbörja dagens middag. Efter maten blir de att fortsätta fördjupa sig i det här med drama och analyser av draman, hm rätt intressant men ändå svårt tycker jag.


Likes

Comments