Header

Hej kompisar!
Idag har det varit extremt bra väder ute! Solen har varit framme, knappt några moln och lagom kallt, så jag har passat på att ta några långpromenader idag med min kumpan.
Trist att jag inte plockade fram kameran tidigare, utan istället gjorde det när solen stod som lägst. Det resulterar ju i tråkigt ljus och dåliga bilder, som jag inte ens anstränger mig för att ta.
Tog några på Svante när vi lekte i trädgården och en från den frostiga morgonpromenaden, men thats it. Vill så gärna börja fota igen, men får aldrig tummen ur och har noll inspiration - vilket också leder till att det inte blir bra upplägg.

Har trots det bra vädret känt mig lite nere, men det beror ju på att Martin än en gång åkt iväg till Tyskland i 12 dagar för jobb. Min separationsångest bara skriker.

Likes

Comments

Martin tyckte det var sunkigt att jag tog med mig den här hem. Hittade den ståendes på ett elskåp när jag var ute på morgonpromenaden med Svante. Den är typ i perfekt storlek för att sätta kronljus i, och sen ha flera stycken ståendes i grupp som inredning.
Så jag tog med den hem och lät den stå i diskhon med varmt vatten och diskmedel i flera timmar och nu står den på soffbordet med ett ljus i.
Tänkte i mitt morgontrötta mode att jag skulle skita i den och ta den på nästa promenad istället, men då kanske den hade varit borta. Glad att jag trotsade min bacillskräck och plockade med den.
Nöjd.

Likes

Comments

Alltså, jag är på riktigt ett självutnämnt mindfulness-proffs efter att ha gått i DBT-terapi i typ tre år. Jag är också en person som slår ett extra slag för mindfulness och tror att det kan vara bra för alla, men inte minst för oss med ångestproblematik! Min vän Christine tipsade mig i går om appen "Sandbox", som är en färgläggningsapp. Och den är sjukt beroendeframkallande.

När man öppnar appen så kommer det mängder med motiv upp. Antingen kan man betala en viss summa och ha tillgång till alla, annars är de utan "hjärtikonen" längst ner i vänstra hörnet helt gratis.
Man väljer det motivet man vill ha, och sen zoomar man in. Då ser du en massa, massa fyrkanter med olika siffror. Och resten är ju rätt självklar! Varje siffra har en egen färg. Säg till exempel att nummer ett har färgen blå - då ska alla rutor med nummer 1 i färgas blåa, och så håller man på tills motivet är helt klart och man fått fram en teckning!
Jag älskar detta. Det är så rogivande när man har mycket i huvudet, och tiden bara flyger förbi. Jag har blivit fett beroende och sitter mer eller mindre med detta hela tiden just nu.
Hett tips till er som behöver träna på att vara mer i nuet, för det behöver verkligen jag som oroar mig för allting innan det ens skett.

Likes

Comments

Hej kompisar!
Igår åkte jag och Martin till Lidköping. Huvudanledningen till att vi åkte hem var för att bandysäsongen har startat, och jag är en stor bandysupporter, haha. Så det blev första hemmamatchen för mig i år! Jag och pappa har ju årskort - så jag älskar när den här tiden på året kommer! Det är typ bandyn, min födelsedag och jul som gör vintern värd.
I går var det även matchtröjans dag, vilket innebar att alla som hade matchtröja fick gratis fika. Så jag drog skamset på mig min och roffade åt mig en bulle. Hatar att ha på mig matchtröjan, för känner mig så uttittad. Men det var väääärt!

Vi åkte hem vid tvåtiden idag. Vi stannade en stund ute hos Martins föräldrar så att hundarna fick leka lite, och sedan åkte vi hem och hade egen kräftskiva med hemmagjord Västerbottenpaj. Godaste!

Likes

Comments

Jag må hata sommaren och klaga på den större delen av säsongen. Jag är pollenallergiker vilket resulterar i att jag går och nyser och känner mig sjuk ständigt dessa månader. Dessutom är det varmt och med min relativt nyligen utbrutna vattenallergi så blir det ett helvete, då jag inte kan bada eller svettas utan att det börjar klia som en idiot.
Men när man kollar tillbaka så saknar man det. Det varma vädret, att det är ljust året om och att det känns som om man inte har några problem i hela världen.

Bild 1: Martin vid havet på Orust. Han fick uppleva mina barndomsminnen i sommarstugan.
Bild 2: Bara dagar innan jag satt som målsägande i en rättegång. Martins föräldrar hade precis fått lamm och vi satte oss i ladan för att mysa med dessa - men istället för att alla gosiga lamm ska komma och sätta sig i knäet så kom morsan och ville sitta där istället. Aj.
Bild 3: Jag och Martin åkte till mina föräldrar för att överraska med räkor och fisk från Spiken. Det var uppskattat, då mamma och pappa också hade köpt hem lite havskräftor. Slutade med matfrossa och alla var nöjda. Minns att vi även satte upp poolen i trädgården denna dagen. Åh.
Bild 4: Martins föräldrar har hästar hemma på gården, så jag satt med en av hästarna i hagen. Typiskt sommarmys.
Bild 5: Martin galopperar hästen från bild 4. På ett stort fält med skog. Jag agerade fotograf, trots att jag mer än gärna också sitter på en egen häst tätt bakom. Minns att min allergi var jävlig denna dagen och där med astman, så jag fick stå på marken.

Likes

Comments

Att jag inte kommit på det tidigare! Och att det krävdes ett helgbesök av min kusin för att förstå att växter gör mycket skillnad i ett hem. Nu är visserligen inte alla växter här hemma nya och några ska planteras om och några ska slängas för att ersättas av annat (typ den sorgligt spretiga växten i första bilden...). Men ändå!!!!! Trist ändå att jag inte har gröna fingrar och typ dödar alla växter i min väg, men har försökt anpassa mig och köpt relativt enkla växter att hålla vid liv. I alla fall så tror jag det. Växter med stora, gröna blad är ju seglivade och såååååå fint.

Nästa projekt i fönstren är nya lampfötter med skärm, ny köksgardin och några nya krukor. Helst ska jag också fixa nya gardinstänger till resterande rum också... Funderar även på att skippa stående lampa i köksfönstret helt och bara ha en hängande där istället. Lampan syns ändå inte ut när den står i mitten och det är faktiskt sjukt opraktiskt att den står där när jag tänker efter. Speciellt eftersom vi har en stor hängande glödlampa intill.
Hatar när det bara är två fönster och fönsterkarm i mitten. Det blir ju fan inte symmetriskt hur man än gör 😭

Likes

Comments

Dessa bilder var mitt slutgiltiga arbete i Fotografisk bild A på gymnasiet. Ville stå på samma plats under alla årstider och sen sätta ihop panorama. De är alltså tagna med en systemkamera och sen har jag satt ihop fyra bilder i Photoshop för att sedan få slutresultatet.

Blir så sugen på att börja igen, då min depression slog till och jag slutade med mina största intressen. Ingenting var liksom kul längre. Men nu när jag hittade min gamla externa hårddisk, och man ser tillbaka på det man gjort och lyckats skapa, så blir man ändå rätt sugen... 
Har aldrig fotat människor särskilt mycket, men nu har jag helt plötsligt fått massa visioner i huvudet och min estetiska hjärna börjar arbeta igen.

Likes

Comments

Hej kompisar!
Herregud vad jag fixat de senaste dagarna. Om två veckor så flyttar jag in hos min pojkvän, i en lägenhet han bott ensam i, i snart 3 år. Ni fattar väl själva hur det ser ut, det är en typisk ungkarlslya. Allt är ogenomtänkt och det är dessutom en väldigt liten lägenhet med dålig förvaring. Så de senaste veckorna har jag köpt mängder med nya växter, en ny byrå, ljus och diverse småplock som gör helheten mysig. 
Idag kom jag hem med en ny gardinstång, då de nuvarande är svarta. Ställde mig även i tisdags och lade upp alla gardiner som varit flera dm för långa och bara samlat damm - något som jag skjutit på i flera månader för att jag varit alldeles för lat för att ta tag i det.

Det som återstår på listan är mattor till sovrum och hall, lite nya gardiner, nya påslakan, soffkuddar och tavla till vardagsrummet. Den som sitter där just nu är gräslig och måste ut. 
Ska även fixa nya glas och tallrikar till köket - de tallrikar han har just nu är svarta och det är inte direkt snyggt. Allt är fan svart här, till och med besticken...
Får bli att boka in en trip till Ullared snart och pricka av de sista delarna. Är såååå sugen på bäddset med marmormönster.

Älskar förresten Dollarstore! Skitdålig kvalité på gardinstång och rätt fula knoppar, men den funkar. 50 kronor, rena kapet när man är desperat.

Likes

Comments