Well, there goes another day...

Men jag ska inte klaga i och med att jag har fått hyfsat mycket gjort idag!

Min dag började vid 8, då jag vaknade av mitt/mina alarm. Sedan fixade jag mig innan jag låste dörren och gick mot bussen kl 9, för tyvärr tar det mig ca 1h att ta mig till skolan.
Men som sagt jag ska inte klaga för att jag hade bara en lektion idag och det var ”gospelkör”(japp jag sjunger i en gospelkör och ja, det är ett ämne som jag får betyg i) så när den tog slut vid 11 så tog jag en tur på stan för att kolla på saker. Jag började med att boka en klipptid till idag och sedan gick jag rundor.

Jag gick in på massa olika affärer, och hittade bland annat lite hudvårdsprodukter som jag ska testa från kiehl’s, som ska bli jättekul och testa framöver.
Sedan när klockan närmade sig 12 så gick jag tillbaka till salongen och fick mitt hår klippt.
Jag brukar inte snacka med frisörerna(för att jag tycker att det är jobbigt) men jag utmanade mig själv och jag ställde henne frågor och hon ställde mig frågor och det var ganska trevligt. Så när hon var färdig så betalade jag och sedan drog jag hem.

Och ni vet dem gångerna man egentligen bara vill fortsätta åka, för att man vet att när man kommer hem så har man MASSOR att göra? Inte, nähä... men det kändes så iallafall(hehe)
Men jag visste att jag inte kunde åka för alltid, så jag klev av på min hållplats och gick hem.

Väl hemma satte jag mig vid min dator och fortsatte jobba på min låt till ett skolarbete, men när jag 2h senare kände att jag var klar med den, så insåg jag att där var ljudfiler som hade försvunnit. Så det var bara till att sätta sig ner igen och fortsätta jobba.

Så när jag äntligen var klar med det, så tog jag fram dammsugaren och började dammsuga(obviously)
Och när det var färdigt bokstavligen talat kraschade jag i soffan och kollade på några youtube videos.

Och där låg jag i nog 2h innan jag insåg att jag vart tvungen till att plugga till ett matteprov. Så det var bara fram med matteboken och börja plugga.
Och efter 2h smällde jag igen boken, lade ihop allt i en hög och lade mig i min säng.

And that is how I ended up here!
In my bed, in the dark.
Men jag tycker om det här, det enda ljuset som finns i rummet är från den lilla glipan mellan dörrkarmen och dörren. Det enda ljudet jag hör är mina egna andetag och motorvägen svaga brus utanför. Omgiven av fluffiga kuddar och ett mjuk täcke i ett hus med familjen, där trivs jag som bäst!

Och med det avslutar jag detta inlägg! Hoppas ni har haft en underbar dag och att ni får en underbar morgondag!

Kram
Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

New year, same me!

Japp, det har blivit ett nytt år, återigen och det är fyllt med löften som man antagligen håller tills februari och överstrukna ”2017”.

Jag har varit den som har försökt hålla mina nyårslöften och misslyckats i februari (och jag vet att där finns dem som håller sina löften, och till dem säger jag:
-hats off and applauds too you!)
Men i år har jag inga, absolut inga nyårslöften! Och det känns så skönt, en mindre sak jag behöver tänka på. Mitt liv är redan hektiskt och stressigt nog med uppsatser och inlämningsuppgifter fån höger och vänster, så jag kände att jag inte skulle pressa mig själv to the limit.
Självklart har jag önskemål om vad jag vill bli bättre på, men inga ”måsten”

Men detta året började jättebra. Det var jag och några kompisar som firade tillsammans med att tända tomtebloss, skicka iväg lyktor och sjunga karaoke. Helt enkelt en laidback nyår och det var så skönt. Vi skrattade och hade jättekul under hela kvällen och allt var bara så mysigt.

Sen dess har jag fått försöka att vända tillbaka dygnet, men det har inte gått. Jag har typ somnat 4 på morgonen och vaknat vid 14. Så nu under de två senaste dagarna så har jag fått göra drastiska ändringar i mitt sov schema. Så nu är jag tillbaka på banan igen, eller iallafall någorlunda. Så det lär bli en tuff dag imorgon när jag ska vara uppe vid 6.

Annars har min dag varit helt okej. Vaknade vid 10, käkade frukost, klädde på mig och sminkade mig, var på ett dop, käkade korv och banan och blåbärs tårta(inte det bästa kombinationen när man tänker på eftersmaken), åkt hem, pluggat, kollat på Romeo och Julia(den versionen med Haliee Stienfield) och thats about it. Inget out of the ordinary(mer än dopet då, hehe)
En helt okej sista dag på jullovet. Nu ska man bara tillbaka till rutinerna och börja en ny skoltermin, yay tidiga morgnar, omotiverade och förvirrade lärare, vad mer kan man önska sig! (I-lands problem)

Nä, men skämt åt sidan, så ska vi vara väldigt glada att vi får den utbildning vi får. För det är inte alla som har den möjligheten. Tyvärr är tjejer och kvinnor troligtvis mest utsatta för att inte få utbildning, men där finns killar och män som också råkar ut för det. Så istället för att se allt från den dåliga sidan(tidiga morgnar och omotiverade lärare) så se på det som en fantastisk upplevelse att få träffa människor, att lära dig nya saker, att få chansen att en dag kunna försörja dig själv och känna dig fristående människa!
Vare sig du är kvinna, man eller icke binär, ta vara på din utbildning och uppskatta dem lärdomar du får! För med hjälp av skolan och utbildning, så kan du bli vad som helst!
Och visst vi alla kan inte alltid ha en positiv inställning till skolan 24/7 (tro mig, där är gånger då jag inte har velat gå) men försök lite varje dag eller börja med att du en dag i veckan vaknar och säger:
- Det här kommer att bli en bra dag!
För har du den inställningen så blir det mesta bra tillslut, och är det inte bra, då är det inte slut(ett väldigt bra quote som jag inte kommer ihåg vem som har skrivit det, men kärlek åt den människan)

Så det var dagens inlägg, blev lite seriös här på slutet men har tänkt på det ett tag så nu bara blev det som det blev. Hoppas ni hade att bra nyår och jul för den delen. Eller om ni inte firar jul så hoppas jag att ni har haft en bra högtid, vare sig ni firade nyår, Kawanzaa, Hanukkah eller julafton, så hoppas jag att ni hade det bra.

Det var allt för mig!
Kram
Amanda

Likes

Comments

Okej, så det var ett tag sedan jag skrev något här, men jag har haft mycket att göra. Mycket rep inför julkonserter och många prov och läxförhör, som jag har pluggat till, som har gjort att mitt skrivande inte har prioriterats!

Men för två dagar sedan fyllde jag 17 år! Och jag hade världens bästa dag. Jag väckte min mamma mig med ”vi gratulerar” vid 7 på morgonen med frukost på sängen och presenter. Så det var riktigt mysigt och jag fick ett skal, en dekoration till ett skal och en parfym som luktar sjukt gott. Den har en blomster doft och jag älskar parfymer med doft av blommor!

Efter det fixade jag mig och tog mig till skolan. Och jag sa till mig själv att jag inte skulle säga till någon om att det var min födelsedag(för 1. Jag ville se vem som visste och 2. Jag ville inte att någon skulle sjunga för mig) Men dem planerna slutade funka när mina närmsta och bästa vänner överraskade mig med presenter! Det var några doftljus (som doftade blommor och nytvättad tvätt), badskum och badsalt, liten handduk, ansiktsmasker, en ansiktskräm, läppbalsam och handkräm. Alltså allt för att ta en långt avkopplande bad. Och jag verkligen älskar dem presenterna jag fick av dem.

Den dagen slutade jag kl 12 så jag åkte hem till min pappa och vilade innan han kom hem. Sedan firade vi min födelsedag tillsammans, bara jag och min familj. Och det var jättemysigt för vi var inte så många, vilket var skönt. Men det var inte det bästa för sedan fick jag presenter och dem blev jag verkligen nöjda med. Av min familj pappa fick jag en highlighter från nyx(snow rose), ett presentkort på H&M, ett par nya hörlurar, pennor, en ny skriv bok och det allra bästa, pengar att donera till valfri välgörenhet!

Och ja, det var något jag önskade mig! För det är inte alla som har det bra under julen, varesig det är problem hemma eller i krigssituationer. Så jag har bestämt mig att jag vill hjälpa till! Och jag uppmuntrar verkligen alla att göra det, även om man bara lägger 10kr så kan det hjälpa någon i nöd, varesig människa, natur eller djur! För att alla är vi lika värda, och alla förtjänar att ha samma tillgångar och alla förtjänar att få växa upp i en trygg och säker miljö.

Läs gärna dessa länkarna om du vill ha mer info!
https://unicef.se/engagera-dig

Så här har ni några länkar där ni kan gå in och göra skillnad!
https://unicef.se/
https://unicef.se/stod-oss
https://sos-barnbyar.se/?gclid=EAIaIQobChMInaWLhL721wIVxlQYCh3EeQdmEAAYASAAEgKwkfD_BwE
https://sverigeforunhcr.se/stod-oss/gava-flykt

https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/ge-en-gava/
https://www.wwf.se/insamlingsportal/
https://www.hjart-lungfonden.se/Stod-oss/Privatpersoner/Gava/Gava/
https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava?gclid=EAIaIQobChMI68P5wrv21wIVWYuyCh2AzQzsEAAYASAAEgJ0ePD_BwE
https://www.lakareutangranser.se
Sedan finns det massa fler, så hitta något som du vill stödja!

Som sagt så uppmuntrar jag alla till att göra detta! För vi alla bör hjälpa varandra när vi behöver varandra!

Du kan göra skillnad!

Kram
Amanda

Likes

Comments

Hejsan, japp då har ytterligare en dag gått eller som dem sjunger i Les Miserables ”another day, another destiny”

Och idag har faktist varit en hyfsat bra dag. Jag hade sovmorgon, vilket var väldigt skönt, och jag hade bara en lektion att gå på, som var gospelkör och det är en av min favorit lektioner under veckan. 

Sedan tog jag en runda på stan i Malmö och köpte lite olika saker på H&M och Science fiction bokhandeln. 

Det var jättemysig att bara gå runt och ta det lugnt. Det blev dock lite tråkigt eftersom jag glömde mina hörlurar hemma och jag brukar vanligtvis lyssnar på musik 24/7, så kändes det ganska tomt i öronen, men jag överlevde.

Sedan när jag kom hem skulle jag egentligen ha pluggat, men det orkade jag inte så jag kollade på youtube videos istället. Och visst det var fel av mig, men jag är ledig imorgon, så då kan jag plugga hur länge jag känner för eller orkar :)

Efter det städade jag lite innan jag gick och tog ett bad. Och nu är jag där jag är, i min säng och skriver detta inlägg och lyssnar på musik.

Och just nu känner jag mig helt klar för morgondagen. 

Jag har en lista på saker jag måste göra och det känns bra. För jag brukar inte vara så ordningssam när det kommer till att planera läxor och plugg, utan jag brukar ta det som de kommer.
Vilket inte är det bästa, för att det brukar sluta med att allt blir i sista minuten. Så jag försöker att ordna upp mitt plugg, så kanske jag får lite mer tid att inte stressa med saker och ting.

Så tänk på det planera läxor och andra uppgifter i livet, så blir vardagen enklare.

Och det var allt för idag, hoppas ni har haft en lika bra dag som jag.
Och har ni inte haft det, så tänk att där finns alltid en morgondag, så att du kan fixa det som gick fel under dagen. Och den kommer även med nya möjligheter.


Kram
Amanda

Likes

Comments

Hej, hoppas ni mår bra för det gör jag :)

Trots en finne i pannan och ett troligtvis misslyckat svenska prov, så mår jag ändå bra. Och jag vet inte var det beror på.

Men vad har hänt idag?
Inte mycket, har varit i skolan och skrivit prov och idag slutade jag 11.55 (vilket är riktigt skönt) Sedan har jag även varit och jobbat, vilket alltid är kul. Eftersom jag är körledare för barn och de utstrålar alltid sådan glädje och energi, så det är alltid kul att jobba med dem:) Och förhoppningsvis tycker inte de att jag är för jobbig :)

Men jag har verkligen turen att få jobba som körledare med dem för där är ingen som inte gillar att sjunga, så alla är super engagerade och det tycker jag om att se.
Dem är inte rädda för att visa vad dem brinner för och det vill jag uppmuntra alla till att göra, även om det krävs en hel del mod att visa sin passion, så är det värt det i slutändan.
Så dagens lärdom är ”Våga visa det du brinner för!”

Och efter jag hade jobbat, så käkade jag mat och sedan tog jag ett långt avkopplande bad och använde ansiktsmasker för att försöka få bort min finne, eller iallafall förminska den. Och kollade på lite youtube klipp och lyssnade på musik.

Fram tills nu, då jag sitter och pluggar medan funderar på saker och ting. Till exempel om vad jag mer kan skriva om, jag tänker mig att jag kanske kan skriva små recensioner på böcker, musik, smink-/ hudvårdsprodukter eller serier. Men inte alltid för det är inte den riktningen jag vill gå i. Men lämna gärna förslag i kommentarerna, så jag vet vad som nu tycker om att läsa :)

Hoppas ni har haft eller har en bra dag, så hörs vu snart!

Kram
Amanda

Likes

Comments

God morgon eller god kväll, vilken tid på dagen det än är, Hej :)

Hur mår ni? Jag mår bra, tackar den som frågar.
Det var ett tag sedan jag skrev och det är för art jag har haft fullt upp med annat. Jag slutade skriva i juni någon gång och det var för att jag drog till Irland och sedan när jag kom hem hann jag precis packa upp mina väskor innan jag skulle börja sommarjobba, som jag gjorde fram till jag började skolan igen.

Och det var verkligen som en våg som sköljde över mig. Jag började mitt andra år på gymnasiet i år, mitt andra år! Det betyder att jag snart ska ut på i ”det riktiga livet” (som min förra syv förklarade det som) Och snart fyller jag 17 och om ett år fyller jag 18 ( och ja, jag vet att det är det som händer när man blir äldre) Jag får väl ta några djupa andetag och hoppas på det bästa:)

Så tillbaka till det jag tänkte berätta om, vad jag har gjort medan jag har varit borta? Och det är inte jättemycket.
Jag har pluggat en hel del, varit på turnévecka med min ensemble, spelat på gymnasiemässan i Malmö, varit med på en körkonsert och hälsat på en kompis i Luleå.
Okej det kanske låter mycket när jag rabblar upp det så, men tänk på att detta är händelser nästan under ett halv år, vilket är en lång period. Men det har varit jättekul det jag har gjort och jag ser verkligen fram emot vad jag kommer göra framöver :)

Och det var nog allt jag hade att säga(skriva) för denna gången :) Jag ska göra mitt bästa uppdatera här, så om ni vill fortsätta läsa vad jag gör för någonting så hade det varit jättekul :)

Kram
Amanda

Likes

Comments

Hej,

Jag vet inte riktigt hur jag ska starta mitt första inlägg, men det får väll bli såhär.

Från början hade jag tänkt att berätta lite om mig i detta inlägget, men jag valde att göra en flik som heter "Om" där man kan hitta lite snabb fakta om mig och där jag nämner vad denna bloggen kommer att handla om. Så om ni vill veta det kan ni gå in där :)

Så plan B blir att berätta om min dag även om den inte har varit jätte eventfull.  Jag vaknade vid 10-tiden av att min lillebror bankade på dörren och bad mig att starta Wi-Fi:et, så jag reste mig trött ur sängen och startade det. Sedan tog jag mina pannkakor, som var ny gjorda, och satte mig i sängen för att läsa samtidigt som jag åt. Efter det bytte jag från min pyjamas till mina kläder, som ser såg ut så här:


Tröjan kommer från Jaqueline de yong och byxorna är från ginatricot.

Så när det var färdigt drog jag till Lund och gick på stan i några timmar, innan jag åkte hem igen. Väl hemma satte jag mig direkt i sängen och började kolla på serier, för att det var något jag inte hunnit med på länge. Och nu sitter jag här i min säng och skriver detta inlägg.

Som jag sa, inte en eventfull dag men det är bättre än inget:)

Jag kommer att försöka skriva ett inlägg varje dag, men ibland kanske jag inte lägger upp ett inlägg och då kan det bero på att jag har annat att göra eller att jag inte har något speciellt att skriva om.

Hoppas detta var ett ok första inlägg,

Amanda.

Likes

Comments